Căutare Live

Vești proaste pentru proprietarii de mașini. O nouă taxă auto, introdusă de Guvernul Orban în 2020: ”Putem vorbi despre o taxă de poluare!”

Anul 2020 aduce vești proaste pentru proprietarii de mașini, întrucât Guvernul Orban ar urma să introducă o nouă taxă auto. 

O nouă taxă auto, introdusă de Guvernul Orban în 2020: ”Putem vorbi despre o taxă de poluare!”

Potirvit bugetul.ro, Executivul auto ar urma să introducă o nouă taxă auto, însă deocamdată nu se cunosc prea multe detalii despre aceasta. Se știe, însă, potrivit unor surse, că introducerea ei a fost amânată din cauza alegerilor prezidențiale.

Ludovic Orban, premierul țării, a vorbit, însă, despre intenția de a introduce o nouă taxă auto, despre care spune că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare ori ca un impozit variabil, pe proprietate.

„Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate, variabil. Şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm nişte bani de la proprietarii de maşini şi după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a declarat, la începutul lunii noiembrie, Ludovic Orban.

Taxa auto a fost eliminată la 1 februarie 2017, iar, ulterior, ANAF le-a returnat banii celor care au plătit o sumă la înmatricularea autovehiculelor. Din 2017 și până în prezent, Agenția Națională de Administrare Fiscală a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate.

E dezastru pentru proprietarii de mașini DIESEL. Ce se întâmplă în București!... Este oficial! Din 2022, mașinile vor fi echipate cu aceste noi dispozitive. Concluziile îngrijorătoare ale Comisiei Euro...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri