Căutare Live

Este oficial! Din 2022, mașinile vor fi echipate cu aceste noi dispozitive. Concluziile îngrijorătoare ale Comisiei Europene

Noi dispozitive de siguranță vor deveni obligatorii din 2022 pentru mașinile europene.

Ilustrație

Profimedia

Începând cu 2022, noi tehnologii de siguranţă vor deveni obligatorii în noile vehicule europene, inclusiv „un avertisment de somnolenţă şi distragere a atenţiei şoferului”, relatează CNN.

Potrivit Comisiei Europene, distragerea atenției, fie că este vorba de smartphone, ţigară, muzică sau alimentaţie, determină până la 30% din accidentele rutiere, în timp ce oboseala este implicată în 20%.

Astfel, din 2022, noi tehnologii de siguranţă vor deveni obligatorii în noile vehicule europene. Compania germană de inginerie şi tehnologie Bosch se poziţionează ca unul dintre principalii furnizori ai acestei tehnologii, anunţând în decembrie că a dezvoltat un sistem de monitorizare care detectează şoferi somnoroşi şi neatenţi, scrie Mediafax.

Vești crunte pentru șoferi. Noua Lege RCA îi va lăsa cu buzunarele goale: „Prețurile asigurărilor vor exploda!”

Tehnologia, care va fi încorporată în maşinile noi începând cu 2022, foloseşte camere foto şi inteligenţa artificială (AI) pentru a detecta când pleoapele unui şofer se îngreunează sau când îşi mută privirea pe telefon sau către un alt pasager.

„Pe baza tuturor acestor informaţii, se poate recunoaşte dacă este obosit, deoarece frecvenţa mişcării pleoapelor devine mult mai lentă”, a explicat Annett Fischer, purtător de cuvânt al companiei.

Vești proaste pentru proprietarii de mașini. O nouă taxă auto, introdusă de Guvernul Orban în 2020: ”Putem vorbi despre o taxă de poluare!”

Sistemul poate avertiza şoferii, recomandând o pauză dacă sunt obosiţi sau chiar reducând viteza vehiculului. Forma alertei, sonoră, vibraţii ale volanului sau încetinirea vehicolului, va depinde de dorinţele producătorului auto, care vor adapta sistemul în funcţie de marca şi de consumatorii lor, a adăugat Fischer.

Vești proaste pentru proprietarii de mașini. O nouă taxă auto, introdusă de Guvernul Orban în 2020: ”Putem vorbi despre ... Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puţin de un an de la începerea producţi...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri