Antena Căutare

Honda Chopper - De la Flower Power, la Electric Power

Constructorul nipon de motociclete Honda vrea sa revolutioneze lumea motoarelor. Conceptul Chopper teleporteaza in viitor notiunea de chopper, nascuta de Harley Davidson si atat de apreciata de rockerii din intreaga lume, oblingandu-i pe acestia sa renunte la "Flower Power"-ul anilor '60-'70, in favoarea "Electric Power"-ului.

Daca imaginea automobilului viitorului pare sa se fi conturat deja, tema masinilor electrice si ecologice fiind abordata din ce in ce mai serios de majoritatea marilor constructori, nu acelasi lucru se poate spune despre motociclete, unde "ingredientele de baza" nu s-au schimbat.

Sigur, tehnologia a evoluat iar performantele au crescut dar, de la aparitia conceptului pe doua roti, nu se poate vorbi despre o adevarata "revolutie", decat in filmele S.F. Pana acum, insa!

Honda a prezentat de curand conceptul "Chopper", un vehicul pe doua roti ce reinterpreteaza radical notiunea impamantenita de chopper. Ideea clasica de furca fata lunga a fost pastrata, dar nu mai are nici o legatura cu ceea ce vedem astazi. Articularea se face la jumatatea sasiului iar furca masiva ascunde si un set de baterii.

Da, ati ghicit... chopper-ul viitorului este electric. Mai mult, este "2x2". Adica, are un motor electric in roata fata si un altul in cea spate.

Totodata, disparitia agregatului clasic de sub sa a permis asezarea acesteia si mai jos, pozitia "pe spate si cu picioarele in sus" conferita de acest tip de motocicleta atingand noi valente.

Taxa de autostrada: 5 euro pentru fiecare suta de kilometri parcursa!... Marcile auto premium isi atrag clienti din randul practicantilor de yachting si golf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x