Antena Căutare

Iata care sunt preturile maxime ale politelor RCA pentru urmatoarele sase luni

Iata care sunt preturile maxime ale politelor RCA pentru urmatoarele sase luni
BMW Seria 7 | BMW

Conducerea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF) a stabilit saptamana aceasta, intr-o sedinta speciala, tarifele maxime pe care le pot avea politele RCA. ASF a avut acest drept printr-o Ordonanta de Urgenta data de Guvern, dar doar pentru o perioada de sase luni. Ne confruntam astfel cu o situatie in premiera pentru tara noastra, o asemenea decizie fiind fara precedent de la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Noul raport adoptat la inceputul acestei saptamani de cei din conducerea ASF are la baza metodologia adoptata de aceeasi institutie in data de 5 octombrie.

Preturile maxime pe care le vor avea politele RCA in urmatoarele sase luni au fost stabilite in baza unei formule complexe de calcul care curpinde mai multe variabile: frecventa daunelor, dauna medie istorica, daunele neraportate (IBNR), inflatia daunelor si incarcarea de siguranta care determina prima de risc, carora le sunt adaugate cheltuielile de achizitie si administrare, fixe si variabile, incarcarea de tip Bonus/Malus (15%) si cota de profit (1%).

Citeste continuarea articolului pe Cars.ro!

Iubitori de automobile și tehnologie, pe locuri, fiți gata, start! S-a deschis Salonul Auto București!... Afla care e viteza minima la care e posibil sa mori la volan!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x