Antena Căutare

Vești bune pentru români! În ce condiții pot solicita șoferii reducerea suspendării permisului auto

Românii care au încălcat legislația rutieră și au permisul de conducere suspendat vor putea să solicite, începând de joi, reducerea perioadei de suspendare în anumite cazuri, potrivit unui act normativ ce a fost oficializat de curând. 

Românii care au încălcat legislația rutieră și au permisul de conducere suspendat vor putea să solicite, începând de joi, reducerea perioadei de suspendare în anumite cazuri, potrivit unui act normativ ce a fost oficializat de curând.

Astfel, modificarea condițiilor în care șoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se regăsește în Legea nr. 130/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ce a primit votul decisiv în luna iunie, iar luni a fost publicată în Monitorul Oficial. Începând de joi, însă, măsurile cuprinse de acest act normativ se vor aplica.

Astfel, începând de la această dată, șoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce mașina vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani, scrie avocatnet.ro.

Citește și: Atenție, șoferi! Amenzi colosale și chiar suspendarea permisului! Ce greșeală te poate costa scump

Conform sursei citate, în prezent, pe lângă faptul că trebuie să treacă de un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător, un șofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau în ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat.

Începând de joi, în schimb, șoferii șoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor mai trebui să îndeplinească decât două condiții, și anume să aibă permis de auto de peste un an de zile și să fie declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Citește și: Amenzi uriașe! O greșeală simplă te poate costa chiar și 1.000 de lei! Ce trebuie să afli

Legislația rutieră în vigoare stabilește că, în funcție de contravenția săvârșită, dreptul de a conduce al unui șofer se suspendă pentru 30, 60 sau 90 de zile, iar, în urma testării cunoștințelor despre regulile de circulație, această perioadă de suspendare a dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, cu condiția îndeplinirii și restului de trei condiții despre care am vorbit anterior.

Vânzările grupului PSA, proprietarul Peugeot, au scăzut puternic în primul semestru, din cauza pieţelor externe... Un renumit brand de autovehicule renunță la cele mai ieftine modele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x