Antena Căutare

Avertismentul autorităţilor: Luaţi măsuri de siguranţă dacă aveţi acest tip de maşină! Puteţi rămâne rapid fără autoturism

Datele furnizate de Inspectoratul General de Poliție arată că, anual, în România se fură mii de autoturisme, dintre care polițiștii reușesc să recupereze aproximativ jumătate. 

Datele furnizate de Inspectoratul General de Poliție arată că, anual, în România se fură mii de autoturisme, dintre care polițiștii reușesc să recupereze aproximativ jumătate.

Asta pentru că hoții au găsit noi modalități de a-și ascunde urmele, iar mașinile furate fie sunt vopsite, li se schimbă numărul și sunt vândute rapid, fie sunt dezmembrate și apoi vândute pe bucăți, caz în care șoferii au șanse minime să își mai recupereze prejudiciul.

Ne imaginăm că hoții vânează mașinile sport noi sau bolizii de o sută de mii de euro, nu-i asa? Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa, avertizează polițiștii.

Statisticile arată că, dimpotrivă, autoturismele cel mai des furate sunt cele mai vechi. Motivul este simplu. Acestea sunt echipate cu sisteme de siguranță mai ușor de spart.

Cele mai furate mărci de mașini sunt cele românești, pentru că acestea sunt și cele mai întâlnite pe străzi. Acestora le urmează în top mașinile germane și limuzinele. Tactica cel mai des aplicată de hoți este să își supravegheze victima, iar când șoferul coboară din mașină pentru scurt timp, lăsând-o cu motorul pornit, hoții dispar în câteva secunde cu autoturismul.

În alte cazuri, ei folosesc un soft pentru a se conecta la computerul de bord și a descuia mașina sau pentru a o porni.

Inspecția tehnică va costa mai mult, iar sancțiunile vor fi mai dure pentru șoferii care circulă cu ITP-ul expirat!... 3 actiuni de intretinere a masinii de care te poti ocupa singur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x