Antena Căutare

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise! Din cauza lor sunt provocate prea multe accidente grave!

Maainile care au volan pe dreapta vor fi interzise in Romania! Din cauza ca aceste masini provoaca pre multe accidente grave, s-a decis interzicerea inmatricularii lor. Măsura intră în vigoare în două luni.

Mașinile care au volan pe dreapta vor fi interzise în România! Din cauză că aceste mașini provoacă pre multe accidente, s-a decis interzicerea înmatriculării lor. Măsura intră în vigoare în două luni.

Mașinile cu volan pe dreapta care provin din afara Uniunii Europene vor fi interzise! Pentru a le putea înmatricula, proprietarii vor fi obligați să mute volanul pe partea stângă.

George Dinică, director RAR: “Cea mai mare problemă apare la efectuarea manevrei de depăşire. Nu are vizibilitatea suficientă. Foarte multe maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate în accidente şi sunt de regulă vinovate.”

Această decizie va intra în vigoare în două luni și va afecta Brexitul, în condiţiile în care 90 la sută din aceste autoturisme vin de acolo. Cele din spațiul comunitar nu vor fi interzise pentru a nu fi sancţionaţi de Comisia Europeană.

RAR interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta din cauza numărului uriaș de accidente grave pe care le provoacă, aproape 2%, în special atunci când intră în depășire.

Din Marea Britanie provin aproape 45 de mii, iar din Irlanda ajung 2 mii. Numărul lor a fost în creștere în ultimii ani, în 2015 erau aduse 5 mii pe an, în 2017 au fost 25 de mii.

Șoferii care au deja mașini cu volan pe dreapta și sunt înmatriculate în Romania pot circula fără probleme. Însă,masinile deja înmatriculate nu vor mai putea fi reomologate până nu mută volanul pe partea stângă.

Mașini la care poți muta volanul de pe dreapta pe stânga

Da, este adevărat! Poţi CONDUCE legal aceste maşini pe şoselele din România fără să ai permis de conducere... Vestea aşteptată de toţi şoferii din România. Ministrul Transporturilor a făcut anunţul: "Sunt deschise 13 şantiere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x