Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Masinile "de Bulgaria", la control: Vehiculele cu numere straine, in vizorul politistilor

Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a anuntat ca, in perioada 16-18 august, va organiza actiuni la nivel national pentru reducerea accidentelor rutiere in care sunt implicate autovehicule inmatriculate in alte state si conduse de cetateni romani.

Cu alte cuvinte, sunt vizati, in primul rand, proprietarii de masini inregistrate in Bulgaria, care, conform datelor statistice, fie nu au asigurare RCA obligatorie, fie inspectie tehnica valabila, dar si cetatenii romani intorsi din strainatate pe perioada verii si care conduc autovehicule inmatriculate in alte state. Iar politistii au comunicat ca vor organiza filtre mai ales in localitatile in care sunt preconizate reuniuni sau alte manifestari ce pot atrage un numar mare de participanti (festivaluri, targuri sau zile ale unor localitati), precum si in statiunile turistice, unde in aceasta perioada se afla un aflux mare de vizitatori.

Pentru asigurarea probatoriului in cazul faptelor sanctionate, politistii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier, instalate pe autospecialele unitatilor de politie rutiera.

Actiunile au loc sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Recomandari