Antena Căutare

INEDIT! Dacia Duster "limo style": birou, frigider, TV si... maximum 110 CP

Nunta, botez sau o "simpla" petrecere. Romanii cu ceva bani in buzunare, care isi doresc o petrecere de "fitze" sau cel putin un eveniment mai altfel, au dovedit in ultimii ani o preferinta aparte in a-si face aparitia in limuzine lungi cat strada, asa cum au vazut in filmele americane. "Clasicii" prefera originalele, gen Lincoln Town Car, dar ultima moda sunt "apartamentele pe 4 roti" derivate din SUV-uri, precum Hummer. Cum si Dacia are, din 2010, in gama primul SUV din istoria sa, o echipa de 23 de studenti a proiectat si realizat prima limuzina Duster. Vehiculul nu este insa destinat petrecaretilor, ci mai mult oamenilor de afaceri, care au nevoie de un birou mobil.

Duster Biro Mobile a fost obtinut prin taierea in jumatate a unei masini normale si "grefarea" unei sectiuni mediene, cu geamuri laterale, de 1.5 metri, ampatamentul limuzinei ajungand la 4.173 metri (2.673 metri, initial). In spatiul obtinut in spate, studentii au montat patru scaune fata obisnuite, dispuse fata in fata. Iar intre fiecare grup de doua au pus masute cu suporturi pentru iPad/tablete, ce ascund si un frigider. Pe panoul dinspre compartimentul soferului atarna un televizor LCD si in ceea ce priveste conectivitatea exista un router 3G si wireless. Ambianta interioara este completata de un plafon panoramic din sticla.

Singura problema a limuzinei Duster vine de sub capota, optiunile in ceea ce priveste motorizarea limitandu-se la "benzinarul" de 1.6 litri de 105 CP si la diesel-ul 1.5 dCi, de 90 sau 110 CP. Iar Duster-ul "4x2" de serie cantareste intre 1.235 kg si 1.280, la care se adauga greutatea segmentului de mijloc si a ranforsarilor necesare alungirii, masa totala a masinii, cu tot cu pasageri, putand sari usor de doua tone.

Foto: wcf.com

Viata unui taximetrist in Tokyo... Masinile "de Bulgaria", la control: Vehiculele cu numere straine, in vizorul politistilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x