Antena Căutare

Maşinile poluante vor fi interzise în București! De când nu vor mai putea circula. Se vor da amenzi usturătoare pentru cei care nu se vor conforma!

Circulația mașinilor poluante va fi interzisă în centrul Bucureștiului, începând din 15 martie, potrivit unui proiect de hotărâre inspirat din modelul altor capitale europene.

Circulația mașinilor poluante va fi interzisă în centrul Bucureștiului, începând din 15 martie, potrivit unui proiect de hotărâre inspirat din modelul altor capitale europene.

Mai exact, se va interzice circulaţia autovehiculelor încadrate în clasa de poluare 1, 2 sau care nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare.

Același proiect de hotărâre arată că, din anul 2022, circulaţia acestor maşini va fi interzisă pe întreg teritoriul Capitalei, indiferent dacă acestea sunt înmatriculate sau nu în Bucureşti.

Începând din 2022, va fi interzisă circulaţia maşinilor Euro 3 şi Euro 4 prin centrul Bucureştiului, urmând ca interdicţia să se generalizeze la nivelul întregului teritoriu al Capitalei în 2025.

Fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofaruri galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV, se mai arată în proiect.

Conform propunerii, nerespectarea prevederilor ar urma să constituie contravenţie, fiind sancţionată cu amendă de la 500 la 2.000 de lei, potrivit adevarul.ro.

Măsuri similare au fost luate în mai multe metropole europene cum ar fi Roma, Torino, Bruxelles, Paris, Bordeaux, Lille, Berlin, Munchen, Budapesta, Amsterdam, Florenţa, Oslo, Lisabona, Stockholm, Viena, Londra, Rotterdam sau Strasbourg.

Cod Rutier 2018. Se pregătesc amenzi uriaşe pentru cei care își lasă mașina pe aceste locuri de parcare. Sancțiunile aju... Proiect de lege de coșmar pentru șoferii din România. Amenzi de până la la 10.000 de lei și ridicarea mașinii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x