Antena Căutare

Mazda intra pe piata vehiculelor electrice

Urmand trendul actual din industria auto, in care mai toti marii constructori cauta solutii alternative de propulsie, Mazda Motor Corporation a anuntat ca dezvolta independent un vehicul electric (VE), pe care il va oferi in sistem de inchiriere in Japonia, incepand cu 2012.

Masina electrica dezvoltata de constructorul nipon va avea la baza platforma tehnica a Mazdei 2 si va avea o autonomie de circa 200 de km. Pentru inceput, VE va fi disponibil pentru inchiriere in principal pentru autoritatile guvernamentale si pentru clientii de flote, potrivit unui comunicat.

Prin intermediul programului VE, Mazda doreste sa acumuleze informatii cu privire la conditiile de folosire a VE si a tehnologiilor electrice auto.

Recuperarea energiei la franare si hibride

Pe de alta parte, Mazda a anuntat ca continua sa dezvolte strategia "Building Block", avand ca prioritate imbunatatirea tehnologiilor de baza prin crearea unor motoare si transmisii mai eficiente, precum si reducerea greutatii vehiculelor.

Avand la baza acest concept si faptul ca pentru inca mult timp motoarele cu ardere interna nu-si vor gasi inlocuitor, Mazda a declarat ca va introduce progresiv, in toata gama, dispozitive electrice de ultima generatie, precum sistemul de recuperare al energiei la franare si sistemele hibride.

Toyota Hilux, pick-up-ul total... Licitatie: Ultimul McLaren F1 GTR, ultima sansa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x