Antena Căutare

Modificari la polita RCA. Vezi ce masuri vor intra in vigoare din 2013!

Si anul nou nu vine doar cu taxa de prima inmatriculare, ci si cu modificari la polita RCA. Cea mai importanta pentru buzunarele noastre este, evident, cea care priveste pretul primelor de asigurare.

In primul rand, femeile devin egale cu barbatii atunci cand vine vorba despre tarifele politei RCA. Anul acesta, doamnele au platit mai putin pentru asigurare, intrucat, spun statisticile, acestea prezinta un risc mai mic de a fi implicate in accidente. Curtea Europeana de Justitie considera insa ca aceasta diferentiere creeaza discriminare. Asa ca primele, in cazul femeilor, ar putea creste chiar si cu cateva zeci de procente. Si nu este singura scumpire.

In vara, Comisia de Supraveghere din domeniu a aplicat mai multe amenzi companiilor de asigurari care plateau despagubirile cu intarziere sau nu le plateau deloc. Asa ca oficialii insitutiei au hotarat sa inaspreasca modul de calcul al primelor. De anul viitor, politele ieftine s-ar putea scumpi cu pana la 50 la suta.

Sunt, insa, si vesti bune. Limita maxima de despagubire va creste pana la un milion de euro in cazul pagubelor materiale, respectiv cinci milioane de euro pentru daune fizice si morale suferite de romanii implicati in accidente.

foto: Intact Images

Toyota va plati 1.1 miliarde de dolari soferilor americani, dupa rechemarile din anii 2009 / 2010... Restrictii de trafic in Bucuresti, de Revelion. Vezi zonele vizate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x