Antena Căutare

Noua taxa auto, AMANATA un an!

Uite taxa, nu e taxa! Guvernul se joaca cu nervii oamenilor. Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat ca noua taxa auto, ce a intrat, teoretic, in vigoare de la 1 ianuarie 2012 si presupunea taxarea tuturor tranzactiilor cu masini inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, nu va mai fi aplicata anul acesta. Amanarea este valabila un an!

Noua taxa auto, redusa cu 25%, va fi platita pentru masinile nou inmatriculate, fie ele noi sau second-hand, dar nu se va mai aplica pentru automobilele inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007.

CALCULEAZA cuantumul taxei pentru masina ta!

Ministrul mediului a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto si amanarea cu aproximativ un an, pana la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vanzare pentru masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007.

Motivul invocat? Desi noua taxa a fost anuntata de mai multe luni, "proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele".

Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi, insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului.

Taxa de poluare: efect de bumerang

Introducerea taxei de prima inmatriculare de catre Guvernul Tariceanu in 2007, schimbarea denumirii acesteia in taxa de poluare si numeroasele modificari ale acesteia din ultimii cinci ani pentru a scapa de sanctiunile Uniunii Europene au creat haos pe piata. Concret, in loc sa se constituie intr-un factor de sprijin pentru vanzarile de masini noi, taxa a avut un efect invers, de bumerang.

Mai multi importatori au declarat chiar, de-a lungul timpului, ca indecizia care a planat asupra cuantumului taxei s-a concretizat intr-un recul suplimentar, de aproximativ 25% - 30%, al vanzarilor de automobile noi, care se adauga efectelor crizei.

A fost creat cauciucul fara aer, care nu mai poate face pana!... In jurul lumii pentru prima data cu o masina electrica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x