Antena Căutare

In jurul lumii pentru prima data cu o masina electrica

Anul trecut, un tip pe nume Gerhard Plattner a reusit sa parcurga la volanul unei Skoda Fabia GreenLine 2.006 kilometri. Pana aici, nimic nu e deosebit, dar daca ne referim la detalii, situatia se schimba: distanta a fost parcursa cu un singur plin si a stabilit in acest fel un record mondial la condusul eco.

Exemplul a fost urmat si de o echipa de la Jaguar, care a pregatit un XF 2.2 litri pentru o calatorie de 1.312 kilometri tot cu un singur plin, cu scopul de a se demonstra ca acesta este cel mai grijuliu model din istoria companiei in privinta consumului de combustibil.

Acum, lumea in care condusul eco este ridicat la rang de arta va fi ″zdruncinata″ printr-un alt demers, initiat de doi tineri ingineri - Xavier Degon (27 de ani) si Antonin Guy (28 de ani) - care vor porni pe 11 februarie in prima calatorie in jurul lumii cu un autovehicul electric de serie, mai exact la bordul unui Citroën C-Zero. Punctul de start va fi la Strasbourg, iar calatoria organizata sub genericul ″Odiseea Electrica″ se va derula pe 200 de zile.

Citeste continuarea articolului in TopGear!

Noua taxa auto, AMANATA un an!... Bugatti a prezentat o editie limitata Veyron 16.4 Grand Sport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x