Antena Căutare

Ninsori viscolite și ger năpraznic, în București! Poliția Rutieră, apel pentru șoferi! Ce trebuie să facă în următoarele 24 de ore

Vremea se va schimba drastic în următoarele ore, când în București a fost instituit cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă și de gheață, dar și intensificări ale vântului, motiv pentru care polițiștii de la Brigada Rutieră a intervenit. 

Vremea se va schimba drastic în următoarele ore, când în București a fost instituit cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă și de gheață, dar și intensificări ale vântului, motiv pentru care polițiștii de la Brigada Rutieră a intervenit.

Astfel, având în vedere atenționarea meterologică ce este valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 02:00 și 28.11, ora 20.00, aceștia le recomandă șoferilor să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frana in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

”Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Atenţie!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

În speranța că aceste recomandări vor limita problemele întâlnite în circulația pe drumurile publice, polițiștii Brigăzii Rutiere mulțumesc tuturor participanților la trafic pentru înțelegere.”, anunță polițiștii rutieri din București.

Malaxa 1C, primul automobil getbeget românesc! Impresionați de model, rușii au cerut mutarea fabricii în Urali... Primul oraș din România care cumpără autobuze electrice cu bani europeni! Unde vor circula acestea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x