Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Poliţia Rutieră, cu radarele la vedere! Proiectul de lege a trecut de Senat!

Pe şoselele din România, cu radarul la vedere! Este proiectul de lege trecut astăzi de Senat, care îi obligă pe poliţişti să monteze aparate radar doar pe maşinile inscripţionate ale Poliţiei Rutiere.

Pe şoselele din România, cu radarul la vedere! Este proiectul de lege trecut astăzi de Senat, care îi obligă pe poliţişti să monteze aparate radar doar pe maşinile inscripţionate ale Poliţiei Rutiere.

Plenul Senatului a adoptat miercuri propunerea legislativă pentru modificarea articolului 109 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice care prevede că radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.

În favoarea actului normativ au votat 92 de senatori

Potrivit proiectului iniţiat de 16 parlamentari PNL, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.

Dispozitivele mobile destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere, mai prevede proiectul.

"Prin cadrul normativ , cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor Poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite. Aceste modificări au scopul principal de a readuce OUG 195/2002 la scopul său iniţial - prevenţia accidentelor şi dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto. În forma sa actuală şi aşa cum este ea interpretată şi aplicată, OUG 195/2002 este o ordonanţă orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât. Ori, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto", se arată în expunea de motive a actului normativ.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camera Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro