Pune siguranța pe primul plan! Vezi cum să îți alegi o mașină sigură!

În alegerea unei mașini, cei mai mulți români se lasă influențați de performanțele dinamice și de aspectul general al autoturismului. Cât consumă? Care este viteza maximă? Sunt scumpe piesele de schimb? Total greșit!

În alegerea unei mașini, cei mai mulți români se lasă influențați de performanțele dinamice și de aspectul general al autoturismului. Cât consumă? Care este viteza maximă? Sunt scumpe piesele de schimb? Total greșit!

Cea dintâi preocupare ar trebui să se lege de siguranța ta și a pasagerilor. Numărul accidentelor din ziua de astăzi este impresionant, iar cei care mor din acestă cauza nu sunt deloc puțini. Tocmai de aceea, este esențial să alegi o mașină sigură pentru tine și familia ta.

În zilele noastre o mașină care nu este echipată cu ABS și airbag o nebunie curată. Nu trebuie să te bazezi pe faptul că vei conduce prudent, traficul rutier actual fiind un adevărat calvar pentru mulți dintre noi. Pentru a proteja atât colegii de trafic, cât si pietonii o mașină trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Într-o coliziune dintre două autoturisme, dacă exista un singur sofer ranit, acesta are sansa de 6 la 1 de a se fi aflat in vehiculul mai usor. Din acest motiv, masinile de dimensiuni mici ar trebui evitate. Masinile de teren, SUV-urile, crossoverele fac parte din acea categorie de “safe care”.

Dacă vrei să-ți cumperi un SUV, pe CarZZ.ro găsești peste 5.000 de anunțuri din care poți alege.

Daca bugetul nu-ți permite, te poti orienta si către un model de mai mici dimensiuni care, la randul lui, trebuie sa dispune de anumite sisteme de siguranta. In acest sens, airbag-urile sunt cruciale in cazul unui accident rutier.

Un al treilea criteriu ar fi ABS-ul si derivatul acestuia, ESP-ul (Electronic Stability Program).

ABS-ul previne blocarea rotilor in timpul franarii. Acesta prezinta doua avantaje: permite soferului sa pastreze controlul directiei in timpul franarii si scurteaza distanta de franare. ESP-ul, o versiune mai sofisticata a ABS-ului, poate controla acceleratia si poate frana simultan.

Ai o mașină de vânzare? Adaugă anunț gratuit pe CarZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din România.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri