Risc major pentru românii cu mașini diesel! Ce se întâmplă cu aceste autoturisme

 

Multe mașini cu motoare Diesel ajung în țară, în contextul în care România și alte state membre ale Uniunii Europene riscă să fie sancţionate pentru poluare de către Comisia Europeană.

În Europa, autoturismele pe motorină creează adevărate polemici, iar de posibile sancțiuni sunt vizate statele care nu au luat măsuri clare pentru reducerea poluării în marile oraşe.

În acest context, presa din Occident a atras atenţia asupra faptului că reprezentanţii CE ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele care depăşesc permanent limita de noxe şi particule ultrafine.

Dacă se va întâmpla acest lucru, sancţiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, potrivit capital.ro.

Există riscul ca unele dintre ţări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor Diesel în oraşele foarte mari, deoarece acolo gradul de poluare depăşeşte cu mult limitele admise.

Datele arată că peste 500.000 de oameni mor în ţările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. Germania este cea mai poluată ţară din Europa si a înregistrat 81.160 de decese în anul 2014, potrivit unui raport apărut în 2017. În România, s-au înregistrat 19.947 de decese din cauza poluării.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI