Antena Căutare

Lovitură pentru șoferii din România, în prag de sărbători! Ce se întâmplă cu taxa auto. Guvernul a făcut anunțul!

Șoferii care sperau ca până la finalul acestui an să își recupereze banii cu care au plătit fostele taxe auto și timbrul de mediu vor mai avea de așteptat. Guvernul a anunțat amânarea termenului limită pentru restituirea acestor sume.

Șoferii care sperau ca până la finalul acestui an să își recupereze banii cu care au plătit fostele taxe auto și timbrul de mediu vor mai avea de așteptat. Guvernul a anunțat amânarea termenului limită pentru restituirea acestor sume.

Guvernul pregăteşte şoferilor un cadou neplăcut, anunţând amânarea termenului limită până la care şoferii îşi vor recupera banii plătiţi pe fostele taxe auto.

Astfel, noul termen limită pentru recuperarea taxelor auto (taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante) a fost stabilit la 30 iunie 2019. Perioada de restituire pentru acestea ar fi trebuit să se încheie la sfârșitul acestei luni.

În privința timbrului de mediu, termenul-limită pentru restituiri era finele lunii martie 2019.

Executivul îşi justifică amânarea cu jumătate de an a restituirii banilor din cauza cererilor prea multe, întrucât acestea riscă să afecteze organelor fiscale competente, potrivit capital.ro.

Posibilitatea de a recupera fostele taxe auto şi timbrul de mediu plătite în trecut de proprietarii de maşini a apărut anul trecut, pe 7 august, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017. De atunci, plătitorii au putut depune cererile la autorităţile fiscale, chiar şi dacă vânduseră între timp maşina, chiar dacă au cumpărat-o în leasing, au pierdut dovada plăţii sau aveau hotărâri judecătoreşti prin care câştigaseră dreptul la restituirea banilor.

Conform proiectului, noua perioadă de restituire pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule va fi 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019.

Pentru timbrul de mediu, noua perioadă de restituire va fi 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.

Prin urmare, termenul-limită pentru toate cele patru tipuri de taxe va fi acelaşi: 30 iunie anul viitor.

Pentru cei care au de primit banii pentru taxa specială, taxa de poluare sau pentru emisiile poluante asta înseamnă încă câteva luni de aşteptare.

Românii au achitat timp de zece ani taxa auto sub mai multe denumiri: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule (ianuarie 2007 – 30 iunie 2008), taxa pe poluare pentru autovehicule (1 iulie 2008 – 12 ianuarie 2012), taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (13 ianuarie 2012 – 14 martie 2013), timbrul de mediu pentru autovehicule (15 martie 2013 – 31 ianuarie 2017).

Alertă printre șoferii din România! Vor primi AMENZI MARI chiar dacă nu sunt prinși de poliție!... Masinile hibrid - avantaje si dezavantaje...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x