O noup lovitură pentru șoferi! Schimbări drastice în noul Cod Rutier! Mii de români vor primi amenzi uriașe începând cu 15 februarie

Anul 2019 este anul schimbărilor majore în legistlație privind circulația pe drumurile publice și siguranța pietonilor. Astfel, șoferii au de întâmpinat și de respectat mai multe reguli și obligații care până acum erau permise.

E jale! Lovitură devastatoare pentru mii de șoferi români! Conform noilor modificări din Codul Rutier, șoferii care fac această greșeală vor primi amenzi uriașe și pot ajunge la închisoare! Noul Cod Rutier va intra în vigoare pe 15 februarie

Conform noului Cod Rutier, șoferii care fac această greșeală vor primi amenzi de peste 1000 lei

Anul 2019 este anul schimbărilor majore în legistlație privind circulația pe drumurile publice și siguranța pietonilor.


Astfel, șoferii au de întâmpinat și de respectat mai multe reguli și obligații care până acum erau permise.

Noul Cod Rutier prevede anumite obligații pentru conducătorii auto. Astfel, șoferii care nu le permit altor șoferi blocaţi în intersecţie să iasă sunt pasibili de amendă, scrie capital.ro.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 195/2002 "nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia" este o contravenţie, iar şoferul va fi amendat.

Șoferii care nu respect acest lucru vor primi o amendă de 1.000 de lei.

Potrivit capital.ro, noul Cod Rutier va intra în vigoare pe 15 februarie şi prevede amenzi mari pentru şoferii iresponsabili în trafic. Pentru anumite abateri, unele amenzi au crescut chiar şi de 10 ori, iar la consumul de alcool, peste o anumită limită se poate ajunge chiar după gratii. Și vorbitul la telefon a fost taxat scump. Cine este prins în trafic că vorbeşte la telefon în timp ce conduce riscă o amendă de 1.600 de lei.

În funcţie de alcoolemie şoferul depistat băut la volan poate ajunge şi în închisoare. De aemenea, Noul Cod Rutier sancţionează cu amenzi cuprinse între 4.000 şi 9.000 de lei, depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometrii.
Amenzile şi sancţiunile în ceea ce priveşte alcoolul la volan s-au mărit şi ele în noul Cod Rutier, scrie Fanatik.ro.

Ultimele știri