Antena Căutare

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la polița RCA! Ce trebuie să știi

Vești importante pentru șoferii din România, după ce au fost anunțate schimbări importante la prețul polițelor RCA. Ce trebuie să știe românii care au mașină?

Consiliul Concurenței și-a îndreptat recent atenția asupra prețurilor practicate de diferitele service-uri pentru piesele utilizate la reparațiile acoperite de RCA. Conform lui Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, aceste prețuri ar trebui reglementate, pentru a preveni majorarea exagerată.

SCHIMBARE IMPORTANTĂ LA POLIȚELE RCA

Acesta a anunțat că există o șansă destul de mare ca tarifele la piesele folosite la reparațiile pe RCA să fie plafonate.

De această dată, însă, Chirițoiu vorbește și de un alt aspect care pune presiune pe prețuri, anume chetuielile administrative și de vânzări suportate de asigurători și decontate în tariful RCA.

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la polița RCA! Ce trebuie să știi

Schimbări importante la polițele RCA

„Avem posibilitatea de a încerca să limităm costurile administrative și de vânzări. Este foarte important ce se întâmplă cu industria de transport, care este un a dintre principalele aducătoare de venituri din economia națională. Trebuie să vedem ce impact au prețurile acolo”, a declarat Chirițoiu conform celor de la capital.ro.

CE ESTE POLIȚA RCA

RCA 2019. Polița RCA sau Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto este metodă de protectie prin care sunt despăgubiți terții prejudiciati în urmă unui accident auto, fie că este vorba de daune la autovehicule, vătămări corporale, decese sau pagube aduse proprietăților.

Polița RCA are ca scop protejarea celui păgubit prin despăgubiri pentru daunele suferite.

Trebuie să știți că RCA nu vă protejează autovehiculul și nu vă dă dreptul la despăgubiri, dacă ați foSt vinovat de producerea accidentului.

Sursa: bugetul.ro

Update: Proiectul Oxigen, aprobat: Mașinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2, interzise complet în București din 2022. Euro 3,... Schimbări majore în privinţa taxei pentru şoferi. Tot ce trebuie să știi despre Oxigen și în ce condiții poți fi scutit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x