Căutare Live

Se schimbă regulile pentru companiile de ridesharing!

De astăzi se schimbă regulile pentru companiile de ridesharing. Atât firmele, cât şi şoferii trebuie să respecte de acum o serie de condiţii stricte. Altfel riscă amenzi usturătoare.

Condiţia pentru companiile de tip ride-sharing este ca transportul să se realizeze doar prin intermediul unei platforme digitale autorizată de Ministerul Comunicaţiilor.

Pentru şoferi însă există mai multe reguli. Astfel, aceştia trebuie să deţină un atestat profesional pentru transportul de persoane eliberat de Autoritatea Rutieră Română, nu trebuie să aibă cazier, trebuie să aibă cel puţin 21 de ani şi să deţină un permis de condecere de cel puţin 2 ani.

Reguli pentru şoferii de ride-sharing:

- Atestat profesional

- Să nu aibă cazier

- Aviz medical și psihologic

- Să aibă cel puțin 21 de ani

- Permis de conducere de cel puțin 2 ani

Există o serie de condiţii şi pentru maşini. Acestea trebuie să aibă Inspecţia Tehnică Periodică realizată la fiecare 6 luni, să nu fie mai vechi de 15 ani, să aibă cel puţin 5 locuri cu cel al şoferului, dar şi un ecuson.

Dacă nu vor îndeplini toate aceste condiţii, companiile riscă amenzi de până la 30 de mii de lei, iar şoferii până la 5000 de lei.

BMW închide trei dintre fabricile din China... Lovitură uriașă pentru șoferi! Ce tip de mașini vor fi interzise în România...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri