Căutare Live

Start in WTTC 2011: Chevrolet, pregatit sa-si apere titlurile

Sa-nceapa "circul"! La doar trei luni si jumatate de la sfarsitul sezonului 2010, Campionatul Mondial de Turisme (WTTC) revine pentru inca un an de curse palpitante. Startul se va da duminica, 19 martie, pe circuitul Curitiba, din Brazilia. Iar echipa Chevrolet este gata sa-si apere ambele titluri castigate anul trecut, la piloti si la constructori.

Schimbari de regulament

2011 va reprezenta inceputul unei noi ere pentru WTCC, deoarece este introdus un set nou de reguli tehnice si se trece la motoarele 1.6 turbo pe benzina, pentru a reflecta tendinta actuala de "downsizing", de trecere la motoare mai mici, cu emisii reduse si consum mai scazut de carburant.

Aceasta nu va fi insa singura schimbare din 2011 in cadrul WTCC. Din acest an se trece la un nou sistem de calificare, conform caruia primii 10 timpi din Q1 vor reprezenta, in ordine inversa, grila de start din cursa Q2.

Miza importanta pentru Chevrolet

Dupa campania de mare succes din 2010, in care a castigat titlul la categoria Piloti si Producatori, Chevrolet este gata sa infrunte noile provocari.

Modelul Cruze in sine a suferit modificari in proportie de 70%, precum montarea noului motor, mai mic ca marime dar cu o putere si un cuplu sporite. De asemenea, a fost modificata si tehnologia multor alte elemente, de la sistemele de racire si auxiliare la suspensiile fata, frane, caracteristicile aerodinamice si distributia generala a greutatii autovehiculului.

4.500 km de teste

Septembrie 2010 a marcat inceputul unei faze decisive de dezvoltare si testare. Inaintea cursei de la Curitiba care va deschide acest sezon, au fost efectuate teste care au insumat 4500 km, spre multumirea pilotilor si inginerilor. Chevrolet a fost primul producator din WTCC gata de curse cu noul autovehicul, ceea ce-l face sa spere ca experienta castigata sa-l ajute sa-si indeplineasca obiectivele de fiabilitate impuse de noile reguli, ce permit doar o schimbare de motor per autovehicul in 2011.

Aceeasi formula castigatoare

Pilotii participanti nu au fost schimbati, conform unuia dintre cele mai vechi principii din sportul cu motor: "Nu schimba niciodata o echipa castigatoare!"

In calitate de Campion mondial, Yvan Muller conduce un autovehicul cu numarul 1 pe caroserie, in timp ce Rob Huff, recrutat recent de publicatia The Sun pentru a scrie articole despre WTCC de-a lungul intregului sezon, va fi numarul 2. Alain Menu va fi numarul 8, intrerupand intentionat ordinea numerelor pentru a se prezenta cu „numarul norocos" al lui Louis Chevrolet in acest an centenar foarte special pentru Chevrolet.

"Cacá" Bueno se alatura lui Muller, Huff si Menu

Chevrolet va participa in Brazilia si cu un al patrulea autovehicul, usor de recunoscut dupa neobisnuita culoare portocalie, acesta fiind incredintat eroului local Carlos „Cacá" Bueno. Datorita sustinerii oferite de iCarros si Itaú Bank, asul campionatului brazilian de 34 de ani va avea posibilitatea de a straluci in fata publicului de acasa, in cadrul celei de-a doua curse a sa cu modelul Cruze, dupa debutul la WTCC in etapa de la Brands Hatch de anul trecut.

BMW pune plafon Seriei 6 cabrio si-l face... coupe... James May si locomotiva cu aburi Peppercorn Clasa A1...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri