Antena Căutare

TAXA AUTO 2018. Lovitură cumplită pentru șoferi! Greșeala aceasta te poate costa SCUMP

Anunţ important pentru şoferii din România! Conform autorităţilor, începând cu data de 1 septembrie, conducătorii auto nu vor mai putea solicita restituirea taxei de prima înmatriculare, timbrul de mediu, taxa specială pentru autovehicule sau taxa de poluare.

TAXA AUTO 2018. Termenul de 31 august a fost impus anul trecut, după ce România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiție. Instanța europeană a decis că statele Uniunii Europene au dreptul de a introduce taxe, dar că modul de implementare ales de autoritățile române a fost discriminatoriu, pentru că unii contribuabili erau obligați să plătească, în vreme ce alții nu.

TAXA AUTO 2018. Dacă nu vrei să ai probleme atunci când vine vorba de restituirea taxei auto, trebuie neapărat să menționezi un cont bancar în cererea depusă. În caz contrat, dosarul va fi respins. Omiterea menționării unui cont bancar în cerere face ca autoritățile să refuze restituirea taxei auto, așa cum reiese din regulile procedurale ale returnării sumelor. Totodată, mai există și alte motive pentru care solicitările pot fi respinse.

TAXA AUTO 2018. Lovitură cumplită pentru șoferi! Greșeala aceasta te poate costa SCUMP

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să primești banii din taxa auto

TAXA AUTO 2018. Potrivit normelor, organul fiscal va respinge solicitantului restituirea banilor pentru taxa auto în următoarele situații, potrivit celor de la avocatnet.ro:

  • dacă nu se depun copiile după cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de înmatriculare sau când nu se transmit informațiile și documentele solicitate de organul fiscal, în termen de cel mult 60 de zile de la solicitare;
  • dacă nu se precizează în cererea de restituire contul bancar în care urmează să fie restituită suma cuvenită;
  • dacă organul fiscal observă că suma a fost deja restituită sau compensată cu alte datorii fiscale;
  • dacă nu se regăsește dovada plății nici în registrele organelor fiscale, nici la Trezorerie.
TAXA AUTO 2018. Șoferii primesc taxele auto cu dobândă! Ce trebuie să afli... Indicele de viteză pentru anvelope: Cât de mult contează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x