Antena Căutare

Taxa Covid. Tarifele la service-urile auto au explodat în mod ilegal. Cât plătești în plus dacă vrei să-ți repari mașina

Taxa Covid mărește tarifele la service-urile auto, însă... ilegal! Protecția Consumatorului extinde controalele la service-urile auto din întreaga țară după ce au fost raportate facturi umflate chiar și cu 500% ca urmare a introducerii presupusei taxe Covid.

”Controlul a demarat la începutul săptămânii trecute, nu este vorba despre o taxă Covid, ci este vorba despre furnizarea unor informații inorecte, în opinia noastră, în legătură cu tarifele de manoperă, cât și adaosurile comerciale de la anumite piese practicate de anumite service-uri. Există și service-uri care se comportă corect cu clienții.”, a declarat Paul Anghel, director Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, potrivit Antena 3.

”Există și situații în care am găsit, spre exemplu, la mașina autohtonă la Dacia, ora de manoperă 59 lei + TVA, afișat în service, iar în momentul în care a fost emisă factura, aceasta a fost de 350 lei sau 450 lei + TVA. Considerăm că aceste umflări ale prețurilor se fac în mod abuziv, fără informarea consumatorilor nici prealabilă, nici în timpul reparațiilor.”, a mai spus reprezentantul ANPC.

Mașini de lux confiscate, vândute la licitație, la prețuri foarte mici, în România. Un Audi Q7 costă cât un Logan

Taxa Covid la service-urile auto: Ora de manoperă pe hârtie: 59 lei +TVA, în realitate: 350 - 450 lei + TVA.

Până acum au fost controlate 250 de unități de service. Sancțiunile pornesc de 1.000 până la 10.0000 de lei pe partea de informare și pot ajunge la un miliard de lei, în funcție de cifra de afaceri, pentru practici comerciale incorecte, înșelătoare, mai scrie sursa citată.

Firea: Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după şapte ani d... Şoseaua Fabrica de Glucoză, redeschisă traficului după lucrări de modernizare/ Au fost amenajate câte două benzi pe fiec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x