Mașini de lux confiscate, vândute la licitație, la prețuri foarte mici, în România. Un Audi Q7 costă cât un Logan

Un Audi Q7 a ajuns să se vândă cu pretul unei Dacia Logan. Numeroase mașini de lux sunt scoase la vânzare prin licitație publică, după ce au fost confiscate de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Mașini de lux confiscate, vândute la licitație, la prețuri foarte mici

anabi.just.ro/

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice. Agenția se află în subordinea Ministerul Justiţiei, iar printre bunurile scoase deja licitație se află autoturisme de lux, precum Audi sau Porsche.

Mașini de lux confiscate, scoase la licitație la prețuri sub media pieței

Un Porsche Panamera alb (an 2012), de exemplu, are preț de pornire a licitației de 89,567.00 lei (circa 18.700 euro), iar un Audi Q7 roșu (an 2008), cu 21.439 lei (circa 4.500 euro). Alt Audi Q7, negru, S-line (fabricat 2007) are preț de pornire de 26.680 lei.

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice”, se precizează într-un comunicat al MJ.

Prin acest demers, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care implementează cu succes această bună practică.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, potrivit MJ.

Pe lângă mașini, sunt scoase la licitație și alte bunuri confiscate, precum materiale de construcții și chiar haine. Puteți accesa platforma de licitații AICI!

Ultimele știri