Antena Căutare

Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puţin de un an de la începerea producţiei

Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puţin de un an de la începerea construcţiei uzinei sale de 2 miliarde de dolari din Shanghai, un record pentru producătorii auto străini din China, compania anunţând că de luna viitoare va creşte producţia, transmite Reuters.

Producătorul american de vehicule electrice a marcat luni începerea livrărilor cu un eveniment la care 15 angajaţi ai Tesla au primit maşinile pe care le-au achiziţionat, iar unul dintre ei a profitat de ocazie pentru a-şi cere în căsătorie iubita.

Automobilele Model 3 fabricate în China costă 355.800 de yuani (50.000 de dolari) înainte de aplicarea subvenţiilor. Preţul vehiculelor Model 3 importate începe de la 439.000 de yuani pentru versiunea cu autonomie mai mare, în timp ce în Statele Unite acesta costă sub 40.000 de dolari.

Fabrica Tesla din Shanghai, care a fost construită şi a intrat în funcţiune în numai 357 de zile, face parte din planurile companiei de a-şi mări prezenţa pe cea mai mare piaţă auto din lume şi de a reduce impactul războiului comercial dintre Statele Unite şi China.

Tesla, care anterior importa toate maşinile comercializate în China, anunţase că vrea să înceapă livrările de la fabrica din Shanghai înainte de Anul Lunar Chinezesc, de pe 25 ianuarie.

Guvernul chinez a susţinut fabrica Tesla, prima uzină cu capital integral străin din China, care arată deschiderea mai largă a pieţei auto permisă de autorităţile de la Beijing.

Tesla a adoptat o abordare diferită a pieţei chineze, cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice - cu 1,3 milioane de vehicule noi comercializare anul trecut - acest fapt fiind evident.

Compania şi fondatorul său miliardar Elon Musk desconsideră marketingul, dar în China Tesla a organizat curse, precum şi petreceri în showroom.

Tesla mai construieşte centre de service şi staţii de încărcare în China, pentru a asigura clienţilor servicii standardizate de service după achiziţie, au declarat doi directori ai companiei.

Anul viitor, producătorul auto va dubla numărul centrelor de service şi al staţiilor de încărcare rapidă din China şi intenţionează să dubleze numărul angajaţilor care oferă servicii post-vânzare de la circa 600 în prezent la 1.500, au precizat directorii.

Unul dintre directori a spus că fabrica Tesla din China a atins o ţintă de producţie de 1.000 de maşini pe săptămână, respectiv 280 de unităţi pe zi, şi că vânzările de automobile fabricate în China sunt ”foarte bune”.

Sursa : news.ro

Este oficial! Din 2022, mașinile vor fi echipate cu aceste noi dispozitive. Concluziile îngrijorătoare ale Comisiei Euro... Tot ce trebuie să știi despre noul Dacia Logan Stepway...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x