Căutare Live

Tesla model 3: cât costă și care sunt cele mai importante avantaje ale acestei mașini

E aproape imposibil să nu întorci privirea atunci când vezi o Tesla pe șosea, la semafor sau în parcare. De departe, pare o “navă spațială”, iar când te apropii te întrebi dacă nu cumva ai nimerit în altă galaxie. Dincolo de aspectul impresionant, producătorii Tesla vin și în întâmpinarea noului val al autovehiculelor de tip electric, nepoluante și care au la bază tehnologii de ultimă generație.

Tesla Model 3

motortrend.com

Cei de la Tesla par să fie deschizători de drumuri în ceea ce privește trecerea de la combustibili la energia regenerabilă, iar interesul pentru acest tip de mașini devine tot mai mare. În cel mult un deceniu, marile orașe ale lumii vor să interzică total autoturismele poluante, motiv pentru care dieselurile și chiar motoarele pe benzină ar putea deveni istorie.

Așa se face că totul este înlocuit cu mecanisme electrice, gândite de IT-iști vizionari, care până în prezent, în Europa cea bogată, par să ia locul vechilor constructori consacrați în producția de automobile. Potrivit cifrelor din anul precendent, în Europa Occidentală, în primele cinci luni ale lui 2019, Tesla ar fi bătut la capitolul vânzări branduri de lux, precum Jaguar și Porsche.

Tesla a ajuns la Modelul 3, cel mai performant model full electric

Pe lângă Europa, ultima variantă de Tesla a ajuns al treilea cel mai vândut automobil în California. Jaguar a vândut aproape 35.000 de unități în primele cinci luni, Tesla puțin peste 31.000, în timp ce Porsche nu a sărit de 27.000 de mașini vândute.

Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat la momentul lansării celei mai performante versiuni a modelului electric Tesla Model 3 că această maşină este mai dinamică decât un BMW M3 cu 15%.

Planul lui Elon Musk a fost structurat în mod clar și concis. El le-ar fi spus angajaților săi fără menajamente:

  • construiește o mașină electrică sport de lux;* cu banii încasați, construiește o altă mașină electrică, premium, pentru un public mai larg;
  • u banii încasați din mașină premium, construiește o altă mașină electrică, pentru publicul larg;
  • obiectivul final este ca majoritatea oamenilor să conducă mașini electrice și să salveze astfel planeta

Cât costă o Tesla, model 3?

Preţurile pornesc de la 39.500 de euro pentru Model 3, însă aflăm că preţurile pot fi diferite dacă maşina se comandă offline într-un dealership oficial. Tot acolo pot fi realizate combinaţii de echipamente şi dotări care nu sunt disponibile online.

În varianta cu autonomie de 460 km, prețul lui Tesla 3 pornește de la 46.700 euro. Un pachet interior premium mai costă 4.500 euro

Cel mai recent, Tesla a anunţat despre disponibilitatea de a fi comandată o variantă Performance cu două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală. Această versiune a devenit cea mai scumpă şi are un preţ de pornire în SUA de tocmai 78.000 de dolari!

Tesla 3 vine cu o autonomie de 500 de km şi performanţe dinamice excelente. Electromobilul este disponibil la comandă în şase variante de culori pentru caroserie.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole

Care sunt avantajele Tesla Model 3?

Un mesaj pe Twitter al producătorului de automobile electrice Tesla anunța la finele lui 2019 că românii pot comanda maşinile companiei online, automobilele urmând a fi „livrate” din prima jumătate a anului 2020. La o simplă privire pe străzile din România, vei vedea câteva exemplare, semn că românii își doresc să intre în categoria celor occidentali, care se adaptează vremurilor și tranziției către autoturisme electrice.

3 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100km/h

Propulsoarele modelelor Tesla 3 au aproximatic 456 CP, astfel că mașina ajunge până la 97 de km/h în maximum3.5 secunde, ceea ce se traduce în adrenalină pentru șoferi. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h. O cutie de viteze nu are, iar greutatea îi este de 1.831 de kilograme.

AFM a prelungit până la 30 octombrie sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru... Cod Rutier 2020. Procedură nouă privind reținerea permiselor de conducere de către Poliție. De ce scapă șoferii...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri