Căutare Live

Top 10! Marci si modele de masini preferate de barbati si femei

Rezultatul analizei preferintelor barbatilor si femeilor in ceea ce priveste marcile si modelele de masini arata ca intre cele doua sexe nu exista nici o legatura. Conform unui studiu al companiei de cercetare Truecar referitor la popularitatea marcilor si modelelor de masini in randul femeilor si a barbatilor, publicat sub forma unor clasamente cu zece pozitii, realizate pe baza procentajului de clienti de un anumit sex si nu tinand cont de volumul vanzarilor, barbatii se uita, in general, dupa cai putere sau masivitate, in timp ce reprezentantele sexului frumos demonstreaza ca au un simt practic mai dezvoltat, inclinand catre vehicule cu o flexibilitate mai mare, mai mici si mai eficiente. Sigur, analiza nu este 100% elocventa pentru piata europeana, fiin operata in SUA, dar defineste destul de clar cateva trasaturi.

Astfel, cel mai popular model in randul femeilor este Volvo-ul S40, un sedan de clasa medie premium, cu un procent de clientela feminina de 57.9%. Locul 2, este ocupat de Nissan Rogue, versiunea americana SUV-ului compact Nissan Qashqai (56.9%), iar locul al treilea apartine decapotabilei Volkswagen Eos. Restul top-ului este dominat de nu mai putin de cinci SUV-uri/crossovere compacte si se incheie cu Nissan Versa, "fratele" american al lui Tiida, ceea ce arata femeile inclina catre masini mai mici, mai economice si cu o pozitie dominanta la volan.

Cand vine vorba despre marci, "sex-ul slab" prefera MINI (46.2%), Nissan (45.7%) si, surprinzator, KIA (45.6%), avand in vedere ca aceasta marca este foarte tanara in comparatie cu celelalte.

In ceea ce ii priveste pe barbati, "verdictul" studiului este destul de clar: acestia sunt in continuare atrasi de masinile performante si exotice sau de cele mari si confortabile. Concret, masina cu cel mai mare procentaj de clienti-barbati este Porsche-ul 911 (88.2%) care, nu cred, ca mai are nevoie de vreo prezentare. Pe pozitia a 2-a se situeaza GMC-ul Sierra (87.5%), un pick-up truck tipic american, ce poate fi echipat si cu un motor "economic" de 6.2 litri V8, de tip Vortec, ce dezvolta 403 CP. Iar pe cea de-a 3-a, Ford F-Series, tot un pick-up, cu 87%. Chevrolet-ul Corvette completeaza top-ul, cu un procentaj de 86.9%, iar in clasament figureaza si modele precum BMW M3, Audi S4 sau Maserati Granturismo, ceea ce demonstreaza ca "sex-ul tare" nu si-a pierdut inca apetitul pentru cai putere, in ciuda crizei economice si a scumpirii continue a carburantilor.

Daca femeilor le place MINI, marca preferata a barbatilor este Ferrari (92.5%). Brand-ul "supersport" este urmat de Bentley (83.4%), o marca ce pune accentul mai mult pe confort si rafinament, Maserati (82.8%) si Porsche (76.5%).

Top 10 cele modele preferate de femei

Model

Procentaj clientela feminina

Volvo S40

57.9%

Nissan Rogue

56.9%

Volkswagen Eos

56.4%

Volkswagen Beetle

54.6%

Hyundai Tucson

54.0%

Honda CR-V

53.4%

Toyota RAV4

53.0%

Nissan JUKE

52.7%

Jeep Compass

52.7%

Nissan Versa

52.2%

Top 10 modele preferate de barbati

Model

Procentaj clientela masculina

Porsche 911

88.2%

GMC Sierra

87.5%

Ford F-Series

87.0%

Chevrolet Corvette

86.9%

Chevrolet Silverado

86.4%

BMW M3

85.1%

Audi S4

84.7%

Audi A8

84.4%

Cadillac Escalade EXT

84.3%

Maserati Granturismo

84.3%


Foto: caranddriver.com

Imagini de senzatie! Super drift urban in San Francisco!... Cursa de VTM Trofeul Sinaia Forever, suspendata din cauza referendumului pentru demiterea lui Basescu...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri