Căutare Live

TopGear exclusiv: BMW la antrenamente xDrive

Ce sens are o tractiune integrala, daca nu sa faci drifturi pe zapada? BMW a organizat in Alpii austrieci o sesiune de antrenamente cu toate modelele xDrive. Noi am fost acolo...

Primul BMW cu tractiune integrala a aparut in 1938 si se numea 325. Masina avea un motor de 2 litri in 6 cilindri si scotea 50 de cai. Pe langa tractiune integrala, masina mai avea si directie integrala, lucru care pe vremea aia trebuie sa fi părut cam SF. Din pacate, nu s-au vandut decat vreo 3.200 de bucati, ceea ce pentru BMW in mod sigur nu a fost suficient, pentru caabia in 1985 au mai scos o masină cu tractiune integrala. E vorba de 325iX (E30). Din pacate insa, nici succesul acestei masini nu a fost suficient ca BMW sa insiste pe sistem: s-au vandut doar 30.000 de bucati, fiecare din ele avand distributia puterii 63% pe spate si 37% pe fata.

In 1991 BMW a mai incercat o data sa puna puterea pe toate cele patru roti ale masinii, cu 525iX (E34), dar abia in 1999 au decis ca e momentul sa investeasca masiv. Acela a fost anul in care a venit pe lume primul X5, din care s-au vandut cam 500.000 de bucati.

Citeste in continuare pe TopGear.ro

Romanii prefera tot masinile vechi. Cate autoturisme second hand au fost inmatriculate in 2012... Trei romani vor lua parte in cel mai mare raliu de amatori din lume...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri