Antena Căutare

Schimbări majore în privinţa taxei pentru şoferi. Tot ce trebuie să știi despre Oxigen și în ce condiții poți fi scutit de la plată

Modificări importante în privinţa taxei de poluare pe care vor fi nevoiţi să o plătească şoferii în Bucureşti. Taxa oxigen a fost aprobata în Consiliul General al Capitalei, dar într-o formă schimbată consistent faţă de proiectul iniţial. Conform noilor prevederi, toate maşinile sub euro 4 vor plăti taxă, din 2020. Din 2021 vor fi taxate şi cele euro 4.

Taxa auto Oxigen

Începând din 2020 maşinile cu norme de poluare Euro 1, 2 şi cele non-Euro vor fi interzise în zona centrală iar din 2022 acestea vor fi interzise în toată Capitala. Cele Euro 3 vor fi interzise de la începutul anului 2024. Primii care vor plăti taxa în 2020 sunt cei cu maşini Euro 3, Euro 2, Euro 1 şi non-Euro. Maşinile Euro 4 vor avea nevoie de vinieta în 2021.

Tarifele variază de la 5 la 15 lei pe zi , în funţie de norma de poluare a maşinii şi pot ajunge la 1.900 de lei pe an pentru maşinile non-Euro. Potrivit Antena 3, noua vinietă se va găsi atât în benzinării cât şi online, spune Gabriela Firea. De asemenea, aceasta a mai declarat faptul că toţi banii vor merge către proiecte de mediu.

Posesorii de motociclete, scutiți de plata taxei Oxigen în Capitală

Amendamentul dat de ALDE a fost ca posesorii de motociclete să nu plătească vignete. Aceştia susţin că vehiculele pe două roţi ar fi cele mai puţin poluante.

Circulaţia fără vignetă va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei.

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la polița RCA! Ce trebuie să știi... Tesla a devansat General Motors drept cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x