Antena Căutare

Vânzarea de mașini în Germania a atins recordul ultimilor 8 ani

Înmatricularea de mașini noi din Germania a înregistrat în luna august un record pentru ultimii 8 ani. Chiar și așa, s-a înregistrat o scădere masivă pe segmentul diesel.

Înmatricularea de mașini noi din Germania a înregistrat în luna august un record pentru ultimii 8 ani. Chiar și așa, s-a înregistrat o scădere masivă pe segmentul diesel.

Autoritățile germane au raportat o creștere de 2.9% a vânzărilor la nivelul primelor opt luni, până la un total de 2.32 milioane de vehicule. Rezultatul vine pe fondul discuțiilor privind posibilitatea ca motoarele diesel să fie interzise în mai multe orașe mari din Germania. Astfel, în august, vânzările de modele diesel noi au scăzut cu 13.8%.

Volkswagen și Ford au fost printre cei mai afectați producători. Astfel, vânzările lor au scăzut cu 11%, respectiv 4.8%. În schimb, Opel a înregistrat o majorare cu 13% a vânzărilor.

Dacă vrei să-ți cumperi o mașină Volkswagen, pe CarZZ.ro ai peste 15.000 de anunțuri din care poți alege.

BMW și Mercedes-Benz au avut și ei creșteri ale vânzărilor (6.7%, respectiv 7.5%), în timp ce Audi a reușit doar un plus de 0.9%. Vezi cele mai noi oferte cu mașini BMW scoase la vânzare pe CarZZ.ro.

Avansul vânzărilor din Germania la nivelul lunii august a avut ecou și în alte piețe cheie din Europa care au avut creșteri semnificative, precum Franța (9.4%), Italia (16%) și Spania (13%).

Șoferii primesc o nouă lovitură! Carburanții s-au scumpit de două ori în cinci zile! Și lucrurile nu se opresc aici!... A crescut vânzarea de mașini electrice! Norvegia are cele mai multe vânzări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x