Antena Căutare

Vezi cum iti poti pastra valabilitatea rovinietei!

Rovinieta isi mentine valabilitatea in cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date, a anuntat astazi Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Modificarea in baza de date se realizeaza la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale.

Potrivit CNADNR, pentru modificarea numarului de inmatriculare in baza de date sunt necesare o cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a CNADNR (www.cnadnr.ro), cartea de identitate a vehiculului in copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitatii.

Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza aceasta modificare.

CNADNR precizeaza ca, in ultima perioada, a constatat ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta (in special in cazul rovinietelor autocolant) au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

"Pentru a se evita emiterea de sanctiuni contraventionale pentru aceste cazuri adresam rugamintea utilizatorilor de a-si verifica concordanta intre numarul de inmatriculare al vehiculului inscris pe documentele emise la achitarea rovinietei si cel inscris in certificatul de inmatriculare", precizeaza CNADNR, intr-un comunicat, citat de Agerpres.

In cazul in care exista neconcordante, utilizatorii vor trebui sa solicite la CNADNR corectia in baza de date a numarului de inmatriculare prin transmiterea unei solicitari in acest sens, insotita de copii de pe certificatului de inmatriculare si documentele emise la achitarea rovinietei, la numarul de fax 021/318.66.50 sau adresa de e-mail [email protected].

Sursa: Jurnalul National


FOTO! Chevrolet Cruze hatchback descinde in Europa... VIDEO! Top Gear, despre mexicani: "Sunt lenesi, incapabili si trag vanturi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x