Antena Căutare

Vezi scaunul de masina revolutionar! Memoreaza corpul soferului!

Cercetatorii japonezi au gasit o noua intrebuintare a sistemelor de securitate biometrice si anume montarea lor pe scunele masinilor pentru memorarea corpului soferului.

Potrivit Daily Mail, oamenii de stiinta au realizat un scaun care construieste un profil 3D al soferului cu ajutorul a 360 de puncte de presiune. De asemenea, scaunul inovator poate identifica si cine sta pe el cu o acuratete de 98%.

Aceasta descoperire ar putea face ca si cheile de la masina sa nu mai fie necesare, scaunul avand capacitatea de a sesiza daca se aseaza pe el soferul obisnuit sau un intrus. Primele masini cu astfel de scaune inteligente ar putea fi introduse pe piata incepand cu 2014.

Tehnologia dezvoltata in cadrul Institutului de Tehnologie Industriala Avansata din Tokyo ar putea fi aplicata si in alte domenii. De exemplu, ar putea inlocui parolele de la calculatoarele din birourile a milioane de oameni din intreaga lume.

Foto: Daily Mail

Discutiile dintre politisti si soferii opriti in trafic vor fi inregistrate audio-video... Galerie spion: Mercedes G65 AMG se plimba prin Suedia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x