Antena Căutare

VIDEO! BMW M3 CRT - Declinarea usoara a sedanului

LCD, CRT, plasma? Nu, nu e vorba de televizoare. BMW a scos de curand de la naftalina conceptul M3 GTS Sedan Concept si l-a combinat cu M3-ul GTS Coupe, rezultatul fiind o versiune mai usoara si mai performanta a M3-ului E92 sedan, botezat CRT (Carbon Racing Technology).

BMW-ul M3 CRT este cu 45 de kilograme mai usor decat M3-ul sedan obisnuit. Vi se pare putin? Si este, dar la masinile sport aproape fiecare gram conteaza, raportul kg/CP fiind esential in atingerea unor performante de top. Iar cum puterea agregatului V8 de 4.0 litri a fost crescuta prin marirea cilindreei la 4.4 litri cu 30 CP, pana la 450 CP, CRT-ul are cu ce sa se laude: 3.5 kg/CP si o acceleratie 0-100 km/h in 4.4 secunde. Viteza maxima anuntata este de 290 km/h. Deci, CRT-ul nu are nici limitator electronic!

VEZI galeria foto!

Puterea este transmisa catre puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze cu 7 trepte si dublu ambreiaj, M-DCT, franele M-ului obisnuit au fost inlocuite cu unele si mai performante, cu etrieri cu 6 pistonase pe fata, iar suspensia a primit amortizoare reglabile.

Optic vorbind, M3-ul CRT nu sare in ochi. Singurele diferente fata de M-ul obisnuit fiind prizele de aer negre din calandru, decuparile pronuntate din capota fata din fibra de carbon si eleronul spate discret.

Jantele de 19 inch provin de la GTS Coupe iar evacuarea a fost inlocuita cu una speciala, din titan, totul pentru numai... 130.000 de euro (pret valabil in Germania, TVA inclusa).

VIDEO! Silverstone: Vezi cine este cel mai tare vegetarian TopGear!... Koleos primeste facelift...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x