Antena Căutare

VIDEO! Crash-Test EXTREM: Impact la 195 km/h cu un zid de beton!

In mod normal viteza unui automobil supus testului de catre expertii EuroNCAP - organizatia europeana care certifica nivelul de siguranta oferit de automobile in cazul unor accidente - este de 64 km/h. Realizatorii emisiunii Fifth Gear au vrut insa sa afle ce se intampla in cazul in care impactul s-ar produce la o viteza de trei ori mai mare, 195 km/h, extrem de accesibila multor dintre masinile de familie. Masina folosita a fost un Ford Focus din prima generatie.

Pentru a realiza acest deziderat, inginerii au realizat un sistem prin care autovehiculul a inmagazinat de 16 ori puterea dezvoltata de un Bugatti Veyron.

In momentul eliberarii resortului, masina, un Ford Focus, a atins 225 km/h in doar 60 de milisecunde, manechinele din interiorul autovehiculului fiind supuse unor forte in jurul a 400 "G".

Rezultatul a fost unul dezastruos, masina fiind de-a dreptul pulverizata la impactul cu zidul de beton. Numai din hayon a mai ramas ceva!

Sursa: Jurnalul National

SPECIAL! Ilinca Vandici, "iubiri nelegiuite" la bordul unui Citroen C2R2 Max... Piata auto, la extreme: Ne prabusim, dar crestem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x