Antena Căutare

VIDEO! Dacia Duster, testata de olandezi: versiunea 4X2, instabila la manevre bruste

Asociatia auto olandeza ANWB a publicat un test drive efectuat impreuna cu cei de la Autokampioen, cu Dacia Duster. In urma testului, olandezii au constatat ca versiunea cu tractiune pe rotile din fata si fara controlul electronic de stabilitate (ESP) devine instabila la viteza de 65 km/h.



Masina cu tractiune 4X2 devine aproape incontrolabila la manevre bruste efectuate la viteza de 65 km/h, iar rotile care se afla in interiorul virajului s-au desprins de asfalt noteaza sursa citata. Potrivit acesteia, problemele nu mai apar la varianta 4X4 cu ESP.

"Dupa cea de-a treia serie de teste efectuate cu Duster, putem concluziona doar ca varianta cu tractiune 4X2 fara ESP este potential periculoasa. Nu intelegem de ce ESP-ul este disponibil doar pe versiunile cele mai scumpe", spun olandezii.

Raspunsul oficial al Renault a fost urmatorul: "Dacia este astfel conceputa incat este complet sigura chiar si fara ESP. Duster 4X2 si 4X4 au fost testate cu succes si au rezistat in diverse conditii impuse de industria auto. (...) Dacia Duster nu prezinta riscuri de rasturnare. ESP-ul este disponibil pe versiunea dCi 110 4x4, iar din 2011 va fi introdusa si pentru alte motorizari".

sursa: Jurnalul National
foto: anwb.nl

Beetle pe biogaz, in probe in Marea Britanie... Mergi la endurocross in Cheile Gradistei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x