Antena Căutare

VIDEO! Masinile electrice vor ajunge si in Romania

Se alimenteaza la priza, au demaraj asemanator unor bolizi clasici, dar si costa pe masura. Cu toate acestea, automobilele electrice conving tot mai multi soferi. Mai ales ca majoritatea tarilor Europene ofera scutiri substantiale de taxe pentru aceste masini. Pentru romanii interesati, Top Gear Romania a inceput sa testeze cele mai noi modele.

Piata automobilelor electrice e o paine buna de mancat pentru producatori. Toyota, Opel sau Chevrolet sunt doar cativa dintre marii costructori care investesc sume cu multe zerouri in masini ce-si fac plinul la priza. In hora a intrat si Renault, cu Twizzy, un nou concept lansat la Ibiza si testat de Top Gear Romania.

Aflat la granita dintre masina si scuter, Twizzy se poate incarca de la orice priza de 220 de Volti si are o autonomie de 100 de kilometri. Preturile incep de la 7.000 de euro + 50 de euro pe luna - chirie pentru baterie. Insa modelul nu a ajuns inca in Romania.

Nissan Leaf este unul dintre primele automobile electrice vandute la noi in tara. Opel isi incearca, de asemenea, sansele cu Ampera, model pe care l-a prezentat luna aceasta la salonul auto din Bucuresti.

Unele estimari arata ca, pana in 2030, 20% din totalul masinilor noi vandute anual vor fi electrice.

VIDEO! Un motociclist face slalom printre masini cu 300 de km la ora... Au aparut primele fotografii cu Lamborghini Urus!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x