Antena Căutare

WTCC 2012: Start fara rival pentru Chevrolet la Monza

Sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) a luat startul weekendul trecut pe "Autodromo Natzionale di Monza", in Italia. Dupa dominatia autoritara din 2011, Chevrolet pare fara rival si anul acesta, desi regulile s-au mai schimbat, lista pilotilor s-a mai primenit iar Chevy-urile Cruze au plecat cu cateva kilograme in plus. In prima cursa de la Monza, Chevrolet a obtinut victoria si o dubla (Race 1: 1. Muller, 2. Huff; 3. Tarquini), doar Seat-ul lui Tarquini stricandu-le calculele, iar in cea de-a doua a acaparat tot podiumul (Race 2: 1. Muller, 2. Menu, 3. Huff).

Chevrolet a inregistrat cel mai bun start in acest sezon, adjudecandu-si la Monza cinci din cele sase podiumuri posibile. Campionul mondial "en titre", Yvan Muller, a castigat ambele curse din Italia, in timp ce Rob Huff si Alain Menu au terminat pe locurile doi si trei, asigurand finish-ul "1-2-3" in cea de-a doua cursa.

Singurii care au reusit sa dea emotii Chevy-urilor au fost Gabriele Tarquini (Seat) si Norbert Michelisz (BMW), care au plecat din "pole" in cele doua curse. Tarquini a fost insa depasit chiar dupa primul tur al primei curse de Muller, apoi a revenit, dar a cedat definitiv in turul 3. Spectacolul a fost completat de duelul Huff-Menu, care s-au acrosat serios in turul doi, pierzand numeroase pozitii.

In cea de-a doua cursa, prima pozitie pe grila de start i-a apartinut lui Michelisz, acesta conducand ostilitatile pana in turul 7, cand a lovit o pasare. Iar punctul culminant a fost generat de Huff, care l-a lovit in spate, pe franare, pe Muller, provocand un carambol din care Tarquini a iesit cu o roata rupta. Cele trei Cruze-uri de uzina au revenit si au terminat pe primele trei pozitii, dupa ce Rob Huff l-a depasit pe Tom Coronel (BMW) chiar in ultimul tur.

Clasament general piloti

1. Yvan Muller 54p
2. Robert Huff 36p
3. Alain Menu 26p
4. Tom Coronel 22p
5. Gabriele Tarquini 20p

Clasament general constructori

1. Chevrolet 93p
2. BMW 49p
3. Seat 45p

VIDEO! Cresc vanzarile de masini electrice... Volvo lanseaza primul airbag pentru pietoni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x