Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Adio, Uber și Bolt! O aplicație rusească de taxi, lansată în luna iunie, în România! 

Luna iunie ar putea să aducă în România Yango, o aplicație rusească de taxi, care plănuiește să intre pe piața locală în câteva zile. 

Luna iunie ar putea să aducă în România Yango, o aplicație rusească de taxi, care plănuiește să intre pe piața locală în următoarea perioadă.

Aplicația Yango, care este prezentă în 15 țări sub numele de Yango sau Yanex Taxi, ar putea fi lansată în luna iunie. Această companie are o capitalizare de aproximativ 12 miliarde de dolari și este prezentă în numeroase domenii, de la mașini autonome, până la publicitate online.

Potrivit HotNews, compania va încheia parteneriate cu mai multe companii locale de transport și nu va lucra direct cu șoferii.

Citește și: Adio, Uber, Bolt și Clever în România? 50% dintre șoferi au renunțat deja la curse din cauza noilor condiții

Totuși, deocamdată, nu se cunoaște modul în care Yango va opera pe plan local, iar detaliile vor fi făcute mai aproape de momentul lansării.

Yandex s-a înființat în 1997 și acum are o capitalizare de 12 miliarde dolari, fiind listată la New York. Compania este un fel de Google, Amazon și Spotify al Rusiei, una dintre puținele țări unde giganții americani tech NU domină piața.

Yandex a lansat în 2011 Yandex Taxi, iar brand-ul Yango, care va fi lansat în România, a devenit de sine stătător în 2014. Yango este prezentă în trei țări: Finlanda, Israel și Coasta de Fildeș, iar în alte 12 țări este prezent brand-ul Yandex Taxi. Yandex Taxi a preluat în 2017 operațiunile Uber din Rusia și din alte țări ale fostei URSS, iar acum Yandex deține 59% din compania mixtă, iar Uber are 36,6%, potrivit HotNews.

Citește și: Uber Bolt și Clever susțin că noile condiții incluse de autorități vor duce la închiderea afacerii

Compania are o cifră anuală de afaceri de peste 2 miliarde dolari, peste 8.000 de angajați și deține 57% pe piața rusă a motoarelor de căutare, în timp ce hărțile sale sunt folosite de peste 20 de milioane de oameni în Rusia.

Recomandari