Antena Căutare

21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe din lume se află în aceeași țară. Pe ce poziție se află România în topul celor mai poluate țări?

Bangladesh are cel mai poluat aer din lume, potrivit World Air Quality Report 2019, însă când vine vorba de orașele din India, China și Pakistan, acestea ocupă primele poziții.

21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe din lume se află în aceeași țară. Pe ce poziție se află România în topul celor mai poluate țări?
Problema poluării a atins cote maxime în Asia de Sud | Healthline

India are 21 din primele 30 cele mai poluate orașe din lume, iar șase dintre acestea se află în top 10.

În ceea ce privește clasamentul pe orașe, Bucureștiul ocupă locul 1001, Brașov 1028 și Cluj-Napoca 1184, dar pe primul loc se clasează Ghaziabad,un satelit al capitalei indiene New Delhi.

Citește și: Bucureștenii nu vor plăti pentru noxele mașinilor lor. Primăria Capitalei anunță că renunţă la vinieta antipoluare

România se află pe locul 54 în clasamentul celor mai poluate țări, cu un nivel moderat de poluare al aerului.

Pe primele poziții se clasează, în ordine: Bangladesh, Pakistan, Mongolia, Afganistan, India, Indonezia, Bahrein, Nepal, Uzbekistan și Irak. Statele cu cel mai curat aer din clasament sunt Canada, Noua Zeelandă, Norvegia, Suedia, Estonia, Finlanda, Islanda, Insulele Virgine și Bahamas.

Cercetătorii de la IQAir, o companie de tehnologie care măsoară și calitatea aerului, au adunat datele de la stațiile de monitorizare aflate la sol, care măsoară nivelul de microparticule (PM 2.5) pe metru cub.

Aceste particule microscopice, mai mici de 2,5 microni în diametru, sunt considerate foarte periculoase pentru că sunt destul de mici pentru a intra în plămâni și în sistemul cardiovascular. Microparticulele includ sulfați, nitrați și carbon. Expunerea la astfel de particule a fost legată de afecțiuni pulmonare și cardiovasculare.

Citește și: Autoritățile din România încep lupta împotriva poluării. Primul oraș care va avea autobuze electrice, din această vară

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea din aer este responsabilă de 7 milioane de decese premature în fiecare an la nivel mondial. Asia de Sud reprezintă o zonă problematică, 27 din cele mai poluate 30 de orașe aflându-se în India, Pakistan și Bangladesh.

Muncitorii români cad pe capete. Accident mortal la locul de muncă.Un muncitor a căzut în gol, de pe un bloc în construc... Risc de contaminare cu mercur la un cabinet stomatologic din capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x