Antena Căutare

Calendar ortodox 8 iulie. Rugăciune către Sfinții Epictet și Astion, primii martiri din România

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, astăzi sunt cinstiți cei mai vechi martiri ai țării noastre. Rugăciune, 8 iulie, către Sfinții Epictet și Astion.

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, astăzi sunt cinstiți cei mai vechi martiri ai țării noastre. Rugăciune, 8 iulie, către Sfinții Epictet și Astion.

Sărbătoarea de astăzi este marcată în calendarul ortodox cu cruce albastră. Crucea albastră indică ărbătorile sfinților români sau a celor care au moaștele în România.

Tradițiile și credințele ortodoxe spun că în această zi nu se spală și nu se coase în gospodării. În schimb, femeile au voie să face orice altă muncă în gospodărie.

Sfinții martiri Epictet și Astion sunt cei mai vechi martiri atenstați în țara noastră.Aceștia au trăit în perioada împăratului Dioclețian (284-305). Ei au suferit numeroase persecuții în anul 290 și au suferit moartea martirică în cetatea Halmyris, vechea cetate creștină așezată pe malurile Dunării ce se numea în antichitate "Almyra“.

Calendar ortodox 8 iulie. Rugăciune către Sfinții Epictet și Astion

„Sfinților Mucenici Epictet și Astion, căutați acum spre noi, cei ce cu umilință cădem înaintea sfintei voastre icoane și cinstim sfintele voastre moaște și că unii ce v-ați învrednicit de mare cinste înaintea Atotputernicului Dumnezeu, rugați-va Acestuia să ne izbăvească de toate necazurile și primejdiile și să dea iertare de păcate sufletelor noastre. Și că cei ce sunteți podoabă și ocrotitorii ținutului Dobrogei, împreună cu sfinții martiri Zotic Atal, Camasie și Filip, purtați de grijă mulțimii credincioșilor ce va aduc vouă cinstire.

Primiți acum prinosul nostru de dragoste, lăuda și mulțumire către milostivul Dumnezeu și prin darul celui Atotputernic, vindecați bolile noastre sufletești și trupești, după cum ați vindecat și copilă acelui mare dregător. Și precum în timpul vieții voastre mulțime de oameni ați vindecat, asemenea vindecați și sufletele noastre cele asuprite de pătimi și dureri. Și după cum prin viață curată, credința și sfântă nevoință, ați biruit puterea vrăjmașilor diavoli și ați câștigat milă Dumnezeului nostru Celui în Treime slăvit, așa și pe noi întăriți-ne în credința și ajutați-ne să fim biruitori în luptă cu păcatul, spre câștigarea virtuților în locașurile cerești. Că împreună cu voi să cântăm lui Hristos Dumnezeu în Împărăția cea fără de sfârșit, că Lui I se cuvine toată slavă, cinstea și închinăciunea, împreună cu Cel fără de început al Lui Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață Făcătorul Lui Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.”

Citește și:

Calendar ortodox 8 iulie 2019. Sărbatoare mare de cruce albastră! Ce sfinți cinstim

Meteo 8 iulie 2019. ANM: cod galben de ploi și grindină în toată țara... Prețul gazelor românești a explodat. Care este cel mai mare nivel mediu lunar înregistrat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x