Antena Căutare

Cele mai căutate locuri de muncă în Germania

Germania este una dintre țările care oferă numeroase posibilități pe piața muncii. Indiferent dacă este vorba despre joburi sezoniere sau cu contract pe perioadă nedeterminată

Germania este una dintre țările care oferă numeroase posibilități pe piața muncii. Indiferent dacă este vorba despre joburi sezoniere sau cu contract pe perioadă nedeterminată, există oferte de muncă atât pentru muncitorii calificați, cât și pentru cei necalificați. Tot mai mulți români preferă să plece peste hotare, datorită numeroaselor oportunități de acolo.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai căutate locuri de muncă în Germania?

Dacă preferi un job în domeniul construcțiilor, poți ajunge să câștigi până la 3.000 euro pe lună.

De exemplu, poți să te angajezi, în Olanda, în domeniul construcțiilor de panouri electrice. Pe lângă beneficii precum: cazare, plată săptămânală și contract de muncă olandez, salariul poate ajunge până la 2.400 de euro.

Joburi în domeniul transporturilor - Șofer - dacă ești șofer de meserie și îți dorești o schimbare de peisaj, poți aplica pentru pozițiile deschise din domeniul transportului, în Germania, însă trebuie să ai grijă să ai toate atestatele necesare.

De exemplu, pentru o poziție de șofer de comunitate, transport containere, trebuie să ai cunoștințe minime de limba engleză și/sau germană. Beneficiile acestui job, pe lângă salariul de 2.500 de euro, se numără și transportul cu avionul și diurnele de 73 euro pe zi.

Joburi în domeniul HoReCa - cererea este foarte mare pentru personal hotelier, pentru servire clienți în restaurante, pentru bucătari și ajutor de bucătari. Experiența este necesară, însă există și posibilitatea de a te forma la locul de muncă. Pentru locurile de muncă din acest domeniu, trebuie să ai cunoștințe minime de limba germană și poți ajunge să câștigi peste la 2.000 de euro pe lună.

Dacă ai experiență în domeniul medical, poți opta pentru un job de asistent/ă medical/ă. Asistenții sunt la mare căutare, în Germania, pentru diferite domenii medicale.

Locurile de muncă pe care le poți găsi sunt în spitale, clinici, dar și în cămine sau case de odihnă pentru vârstnici.

Salariul pentru un asistent medical se învârte în jurul sumei de 3.000 - 4.000 de euro, minim.

Foarte important de reținut este faptul că, indiferent de jobul sau domeniul în care aplicați, majoritatea angajatorilor cer candidaților să cunoască o limbă străina, cel puțin, la nivel conversațional.

Așa cum am spus și la începutul articolului, avantajele de a lucra în străinătate sunt numeroase, iar pe lângă acestea, ai posibilitatea de cunoaște oameni și culturi noi.

Dacă ești hotărât să faci o schimbare în acest sens, intră pe JobZZ.ro și descoperă întreaga ofertă cu locuri de muncă în străinătate.

Sf Teodora de la Sihla, 7 august. Rugăciune puternică pentru iertarea tuturor păcatelor, cruce neagră... 5 semne care îți confirmă că ai găsit garsoniera potrivită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x