Antena Căutare

Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani

Fostul ministru al Turismului a decedat joi, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani Galerie
Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani | Hepta

Dan Matei Agathon a fost ministru al Turismului în perioada 1992-1996, dar și între 2000 și 2003, în Guvernul Năstase.

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene!”, a scris, pe rețelele sociale, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), citat de Digi24.

Citește și: Scriitorul Milan Kundera a murit! Autorul care era denumit „un monstru al literaturii” a lăsat în urmă o operă impresionantă

Dan Matei Agathon s-a stins din viață. Ce alte funcții a ocupat

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al PSDR și deputat de Bacău în perioada 1992-1996, 1996-2000 și 2000-2004, potrivit site-ului Camerei Deputaților și Focus Press, citate de sursa menționată mai sus.

Numele lui Agathon mai este legat de controversatul proiect Dracula Park, pe care l-a inițiat alături de Adrian Năstase, potrivit gandul.ro.

De-a lungul anilor, fostul Ministru a mai ocupat funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului, iar, după anul 1989, a fost și director în Guvernul României.

De altfel, legăturile sale în sfera patronală au început din anii 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

În aprilie 2010, Dan Matei Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR), iar, în iunie 2013, acesta era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS).

Citește și: CoCo Lee a murit. Cântăreața care i-a dat voce lui Mulan suferea de depresie de mai mulţi ani și s-a stins din viață la 48 de ani

Ce este E. coli, bacteria depistată în apele Mării Negre care a alertat autoritățile. De ce copiii pot fi cei mai afecta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x