Antena Căutare

2012: Instabilitatea economica va duce pretul aurului la peste 2.000 de dolari pe uncie

Pretul aurului va creste in 2012, pe baza prognozelor pesimiste din Zona Euro si a cererii din partea investitorilor si a industriei bijuteriilor. Terry Hanlon, presedinte al Dillon Gage Metals – companie de trading din SUA, a afirmat ca pretul pe uncie va atinge pragul de 2.000 de dolari in 2012, dar ca multi actori de pe piata iau ca reper pragul de 2.300 de dolari.



Cel mai puternic motor de crestere a fost actiunea bancilor centrale de a-si inlocui rezervele valutare cu aur. In trimestrul al treilea, cantitatea de aur intrata de piata a fost mai mare cu 2% fata de perioada similara din 2010, datorita cresterilor din industria extractiva si din activitatile de reciclare. In schimb, cererea a crescut cu 6%, la 1.054 de tone, echivalentul a 57,7 miliarde de dolari, adica un nou record valoric.

"Evolutia aurului pe termen lung ramane puternica, pentru ca cererea este in ascensiune continua, iar cresterea livrarilor va fi limitata. Incertitudinile legate de SUA, Europa si alte economii vor face ca investitorii sa ramana interesati de metalele pretioase in 2012", a declarat Hanlon, citat de presa americana.

Sursa: Jurnalul

Lantul de patiserii Fornetti a cerut intrarea in insolventa... Ungaria si Cehia ar putea sa refuze participarea la noul tratat fiscal al UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x