Antena Căutare

25 mld. euro ar putea ajunge in bugetul de stat pana in 2025

Estimarea a fost facuta de 250 de experti pe probleme de transport si logistica. Romania poate deveni "poarta”de intrare in Europa a marfurilor din Asia.


Acestea ar fi principalele concluzii a peste 250 de experti prezenti la un seminar organizat de compania de logistica Archicom, European Gateways Platform, Dutch-Romanian Network, Camera de Comert Romano-Olandeza si PwC Romania. Strategia vine in acord cu noua politica a UE in do¬meniul comercial, care isi propune relansarea pietei unice, in special prin schimburi comerciale cu tarile emergente din Orientul Indepartat, precum China sau India.

Noua strategie urmareste posibilitatea de a spori competitivitatea Romaniei in Europa, prin transformarea Portului Constanta in centrul logistic al Europei Centrale si de Est. Practic, marfurile venite din Orientul Indepartat vor ajunge in Romania, iar apoi vor fi reexportate in tarile UE. „Daca va uitati pe statistici, deja exportam banane. Putem spune ca procesul de reexport a inceput in Romania.

Fluxurile comerciale est-vest sunt o realitate, cresc din ce in ce mai mult, iar Romania este situata geografic atat de bine incat nu poate rata aceasta sansa de a deveni un nod comercial important", a declarat pentru ,,Fin.ro" Costin Lianu, coordonator al Strategiei Nationale de Export din Ministerul Economiei.

citeste articolul complet pe Financiarul

Traian Basescu: "Romania nu este o tara competitiva. Nu se mai poate trai din imprumuturi"... Renaissance vrea sa repare greselile Ronesans. Se incearca atragerea investitorilor prin doua oferte de actiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x