Antena Căutare

5 caracteristici ale unui lider de succes!

Cand vine vorba de ce anume il face pe un manager sa fie considerat unul demn de functia pe care o ocupa, ei bine, parerile sunt impartite: unii spun ca totul tine de vocatie si personalitate, altii ca e vorba doar de atitudinea afisata la birou.

Cand vine vorba de ce anume il face pe un manager sa fie considerat unul demn de functia pe care o ocupa, ei bine, parerile sunt impartite: unii spun ca totul tine de vocatie si personalitate, altii ca e vorba doar de atitudinea afisata la birou.

Modul in care un lider isi impune propriile reguli in fata angajatilor sai, comportamentul pe care il afiseaza la birou si, bineinteles, actiunile sale sunt cele care cantaresc in favoarea sau defavoarea lui. De altfel, intreaga atmosfera de la job poate fi influentata de starea de spirit a managerului: sunt sefi care inspira frustrare si anxietate, iar altii care emana energie pozitiva si placerea de a lucra cu spor.

Asadar, daca te afli la conducerea unui business de succes, atunci, asigura-te ca esti facut pentru pozitia pe care o ocupi si ca oamenii pe care ii ai in spate se bucura sa faca parte din echipa ta.

Iata ce trebuie sa faca un bun manager!

In mod cert, daca ai ajuns sa ai in subordine o echipa, iti doresti ca aceasta sa fie unita si, evident, sa isi doreasca sa evolueze odata cu tine. Ei bine, pentru a te bucura de o asemenea performanta, analizeaza, cu atentie, ponturile enuntate in randurile urmatoare care se vor dovedi a fi de mare ajutor.

Tine minte ca un bun lider ar trebui sa se indentifice cu cel putin una dintre caracteristicile ce urmeaza a fi discutate mai jos:

1. Este un model demn de urmat. Un manager care vrea sa impuna respect trebuie sa fie un bun exemplu pentru angajatii sai in primul rand prin tinuta pe care o adopta zilnic la job. Costumul de haine ar trebui sa fie nelipsit din garderoba unui barbat de cariera. Totusi, in functie de afacerea de care te ocupi, poti sa abordezi si outfit-uri mai relaxate precum camasa, sacou cambrat si jeansi inchisi la culoare. Gasesti perechi de blugi barbatesti pe Bigotti.ro magazinul preferat de cei care stiu ca imaginea conteaza foarte mult in societatea actuala.

2. Este orientat catre rezultate. Este bine stiut ca acum mai toate companiile functioneaza pe baza tehnologiilor de ultima generatie: fie ca este vorba de laptopuri performante, fie ca angajatilor le sunt indispensabile telefoanele mobile, trebuie sa stii ca necesarul fimei intra in responsabilitatea ta. Asigura-te ca oamenii tai se bucura de cele mai bune conditii si detin, din partea firmei, tot ceea ce au nevoie pentru a face treaba buna. Un pont util: gasesti peste 200 de modele telefoane mobile la Rombiz pentru cei care fac parte din echipa ta. Nu poti sa obtii rezultate pozitive daca nu iti motivezi angajatii astfel incat sa le oferi un mediu de lucru propice.

3. Este atent cu oamenii sai si da dovada de empatie. Un manager exemplar se intereseaza de bunastarea fiecarui angajat in parte, de dorintele lor si, implicit, de problemele cu care se confrunta. De asemenea, un lider verifica daca totul este in regula atat in ceea ce priveste igiena, cat si lucrurile necesare la birou. Astfel, incepand cu resurse precum hartia igienica si sapunurile lichide si incheind cu tusul de la imprimanta, toata acestea ar trebui sa fie asigurate de catre tine. Iata aici https://www.sanito.ro/consumabile-hartie/hartie-igienica o serie de produse utile pe care sa le ai in vedere in materie de conditii menite sa fie asigurate de firma ta.

4. Relationeaza foarte bine cu angajatii sai. Un bun manager comunica in permanenta cu echipa fara de care compania sa nu s-ar mai bucura de acelasi succes. Un lider de succes relationeaza extrem de bine atat in mediul intern, cat si in cel extern. In plus, este deschis si isi recunoaste erorile atunci cand este cazul.

5. Pune accentul pe ideea de egalitate. Ce inseamna asta? Ei bine, un lider exemplar nu favorizeaza pe nimeni, evita prieteniile cu angajatii si relatiile personale. De asemenea, isi incurajeaza oamenii in permanenta si le rasplateste efortul oferindu-le, din cand in cand, anumite bonusuri menite sa ii motiveze. In plus, un bun manager asculta punctele de vedere ale tuturor angajatilor, tocmai pentru a accentua ideea de egalitate in compania sa.

Iata 5 puncte pe care sa le bifezi cand vine vorba de atitudinea pe care trebuie sa o ai in fata angajatilor tai daca ocupi pozitia de lider intr-o companie de succes. Asigura-te ca tii cont de ele si ca le integrezi in comportamentul tau tocmai pentru ca firma ta sa nu se confrunte cu probleme precum fluctuatie de personal, nemultumiri si conditii de slaba calitate.

Gandeste-te ca este foarte important ceea ce cred cei din jurul tau despre tine. Cu siguranta, nu iti doresti ca oamenii din echipa ta sa te vada doar ca pe cel care ii manageriaza. Incearca sa fii un exemplu, astfel incat angajatii tai sa te aprecieze si sa vina mereu, cu drag, la birou.

3 procese pe care companiile românești preferă să le externalizeze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x