- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Indicele global MSCI a urcat miercuri cu 2,47%.
La New York, indicele Dow Jones a urcat cu 2,6%, Stoxx 600 cu 3,16%, iar Nasdaq Composite cu 4,03%.
Indicele pan-european a închis în creştere cu 1,75%.
Cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că medicamentul antiviral experimental remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19, după ce rezultatele preliminare al unui studiu clinic au arătat miercuri că ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid din boala provocată de noul coronavirus, transmite Reuters.
Fauci conduce National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite din anul 1984.
Pe plan economic, PIB-ul american s-a contractat în primul trimestru cu 4,8% în termeni anuali, acesta fiind cel mai grav declin după Marea Recesiune din 2008.
”În timp ce aşteptăm un vaccin, ne uităm la orice ne poate ajuta să revenim în societate şi ne agăţăm de aceste date, de la zi la zi”, a spus Linda Duessel, analist senior la Federated Hermes în Pittsburgh.
Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat neschimbată dobânda cheie, aproape de nivelul zero, la şedinţa de politică monetară de două zile încheiată miercuri.
“Cel mai important comentariu al comitetului de politică monetară al Fed este îngrijorarea referitoare la riscul de scădere economică pe termen mediu, sugerând că politica monetară va rămâne extraordinar de relaxată în următorii câţiva ani”, a afirmat Guy LeBas, analist şef pentru tranzacţii cu active cu venituri fixe la firma Janney Montgomery Scott din Philadelphia.
Acţiunile grupului Alphabet, compania mamă a Google, au urcat cu 9,7% în urma anunţului că vânzările de publicitate ale Google s-au stabilizat în aprilie. Acţiunile altor companii de tehnologie au crescut la rândul lor.
Titlurile Boeing au avansat cu 8,7% după ce producătorul de avioane a publicat raportul financiar.
În Europa, titlurile producătorilor de automobile au crescut după ce grupul german Daimler a anticipat un profit operaţional al diviziei Mercedes-Benz Cars & Vans peste nivelul de anul trecut, în timp ce Volkswagen a estimat că va obţine profit în acest an.
Investitori din întreaga lume sunt tot mai optimişti că pandemia de COVID-19 ar putea atinge nivelul maxim, în timp ce regiuni din Statele Unite, Europa şi Australia relaxează treptat restricţiile. Noua Zeelandă a permis în această săptămână redeschiderea unor activităţi economice.
Preţurile petrolului au crescut în urma unui avans sub aşteptări al stocurilor de ţiţei şi de benzină din Statele Unite, amplificând optimismul că cererea se va îmbunătăţi odată cu ridicarea unor restricţii în Europa şi SUA.
Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în Statele Unite, a închis în urcare cu 2,72 dolari, respectiv cu 22%, la 15,06 dolari pe baril.
Cotaţia petrolului Brent a închis în creştere cu 2,08 dolari, respectiv cu 10,2%, la 22,54 dolari pe baril.
Indicele dolarului, care urmăreşte evoluţia monedei americane faţă de şase valute importante, a scăzut cu 0,341%, în timp ce euro s-a apreciat cu 0,55%, la 1,0877 dolari pe unitate.
Sursa : news.ro
Leul s-a apreciat uşor miercuri, la 4,8425 unităţi pentru un euro... Economia SUA a înregistrat în primul trimestru cea mai mare scădere de după Marea Recesiune din 2008, de 4,8%...