Antena Căutare

Adio, servicii medicale gratuite! ANAF, lovitură grea pentru mii de români: Cine nu respectă această regulă, își va plăti spitalizarea

Mii de români ar putea ajunge să își plătească integral spitalizarea. ANAF a anunțat că persoanele fără venituri trebuie să depună Declarația Unică și să plătească o contribuție de 1.248 de lei pentru a beneficia de asigurare publică de sănătate.

Mii de români ar putea ajunge să își plătească integral spitalizarea. ANAF a anunțat că persoanele fără venituri trebuie să depună Declarația Unică și să plătească o contribuție de 1.248 de lei pentru a beneficia de asigurare publică de sănătate.

„Rugăm contribuabilii persoane fizice fără venituri să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a nu ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de asigurare socială de sănătate şi să nu fie asiguraţi, respectiv persoanele care se internează în spital, deoarece subliniem încă o dată că persoanele fără venituri sunt asigurate la sănătate de la dată depunerii Declaraţiei Unice, iar pentru perioada de la internare şi până la dată depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare”, potrivit ANAF.

Persoanele fără venituri se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate de pe site-ul ANAF, unde poate fi depusă Declarația Unică. Calitatea de asigurat și dreptul la pachetul de servicii medicale gratuite bază se dobândesc de la data depunerii Declarației, având valabilitate 12 luni.

În cazul persoanelor fără venituri, acestea datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru 12 luni, care valorează șase salarii minime pe țară, adică 1.248 de lei.

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei. Pierderile ar putea ajunge în acest an la 304,7 milioa... Cele mai bine plătite locuri de muncă în Brăila pentru care se caută angajați în 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x