Antena Căutare

Cele mai bine plătite locuri de muncă în Brăila pentru care se caută angajați în 2019

Piața locurilor de muncă din țara noastră rămâne deschisă pentru cei care caută să se angajeze în domenii precum IT, servicii și retail, construcții, inginerie sau telecomunicații. În ultimii ani, angajatorii s-au plans de deficit de personal cu meserii practice, precum bucătari profesioniști în restaurante, ospătari, cameriste, dar și muncitori în construcții sau tehnicieni, sudori, zugravi. Și la nivel mai înalt, pentru cei  studii superioare, sunt numeroase joburi vacante, asta pentru că, spun angajatorii, proaspeții absolvenți de facultăți lipsiți de experiență cer salarii mari și au nevoie de instruire și inițiere care poate dura câteva luni, timp în care sunt plătiți, dar aportul lor în companie este infim.

Piața locurilor de muncă din țara noastră rămâne deschisă pentru cei care caută să se angajeze în domenii precum IT, servicii și retail, construcții, inginerie sau telecomunicații. În ultimii ani, specialiștii în resurse umane s-au plans de deficit de personal cu meserii practice, precum bucătari profesioniști în restaurante, ospătari, cameriste, dar și muncitori în construcții sau tehnicieni, sudori, zugravi. Și la nivel mai înalt, pentru cei cu studii superioare, sunt disponibile numeroase joburi. Angajatorii susțin, însă, că proaspeții absolvenți, lipsiți de experiență, cer salarii mari și au nevoie de instruire și inițiere care poate dura câteva luni bune, timp în care sunt plătiți, dar aportul lor în companie este infim.

Potrivit ultimelor statistici, Cluj-Napoca, București și Țimișoara rămân în topul orașelor din România cu cele mai mari salarii, dar și cu cele mai multe oferte de angajare. Și în orașele mai mici, precum Brăila, joburile vacante în mediul privat s-au înmulțit în ultimii ani. Locuri de muncă în Brăila găsim cel mai des în construcții, serivcii și retail. Cele mai bine plătite joburi rămân în IT, unde salariile sunt peste media zonei și ajung să depășească cu mult ofertele din celelalte domenii.

Cele mai bine plătite locuri de muncă în Brăila: până la 4.000 de lei, salariu net, pe lună

Ca în toate județele și orașele mari din țară, domeniul IT domină piața locurilor de muncă atunci când vine vorba de remunerații. Și în Brăila cele mai mari salarii sunt pentru posturile în IT. Un programator va câștiga un salariu de început de 4.000 de lei net, lunar, mult peste media salarială a zonei. Se caută Web designeri și Web developeri, iar oferta pentru un astfel de job ajunge până la 1.000 de euro. În plus, companiile sunt dispuse să investească și în traininguri pe specialitate pentru candidatii selectați, acesta fiind considerat încă un beneficiu pentru angajat, pe lângă cartea de muncă sau contractul de colaborare. Alte posturi vacante în Brăila plătite foarte bine sunt cele de șofer profesionist. Se caută conducători auto care dețin permis de conducere categoriile C, D și E, iar salariile pornesc de la 3.000 de lei lunar, plus cazare și mese pentru cursele în deplasare. Angajatii cer un minimun de un an de zile experiență în conducerea și manvrarea autovehiculelor de mare tonaj.

Locuri de muncă între 2.000 si 2.500 de lei salariul net

Media salarială în Brăila se situează undeva în jurul valorilor de 2.000, respectiv 2.500 de lei, lunar, un salariu decent, ținând cont de nivelul de trai al orașului, preturi la imobiliare sau chirii. Un consilier vânzări poate câștiga 2.000 de lei, un job operator pariuri sportive ajunge la 2.200 bani în mână, în timp ce un manager vânzări este remunerat cu un salariu pornind de la 2.500 ron. În plus, oferta salarială pentru acest loc de muncă include mașină de serviciu, telefon și laptop. Salariul este negociabil în funcție de experiența candidatului, cu modificare în funcție de realizarile după perioada de acomodare, se arată în anunțul locului de muncă. Se caută și proiectanți pentru mobilă la comandă. Și aici oferta este generoasă, salariu pornește de la 2.000 de lei, însă crește în funcție de gradul de implicare și de realizări. Se cere experiență în domeniul producției de mobilier din PAL și MDF, cunoștințe aprofundate în proiectare 3D, dar și bune abilități de comunicare.

Posturi disponibile sub 2.000 ron

Locurile de muncă disponibile în Brăila variază, atât ca studii, experiență, cât și salariu, care scade direct proportional cu aceste criterii. Se caută cameriste, muncitori pentru vulcanizare, supraveghetor jocuri de noroc, iar banii oferiți de angajatori variază de la 1.500 până la 1.800 de lei. Există locuri de muncă vacante și în restaurante și baruri, unde angajatorii caută ajutoare de bucătar și ospătari, cu un salariu ce pornește de la 2.000 de lei.

Concluzia privind locurile de muncă în Brăila este simplă. La fel ca la nivel național, domeniul IT vine cu cele mai bine plătite joburi, indiferent că sunt în orașe mari sau ceva mai mici. Deși potrivit datelor Institutului Național de Statistică, brăilenii au printre cele mai mici remunerații din țară, există și domenii în care angajatorii din domeniul privat vin cu oferte motivante. Dacă îți cauți un job în Brăila poți studia oferta completă și anunțurile de angajare adăugate zilnic pe una dintre cele mai mari platforme de pofil din România. Intră acum pe jobZZ.ro și găsește-ți locul de muncă potrivit aptitudinilor și nevoilor tale!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/startup-afaceri-oameni-studen%C5%A3i-849804/

Adio, servicii medicale gratuite! ANAF, lovitură grea pentru mii de români: Cine nu respectă această regulă, își va plăt... Cauți un loc de muncă în Buzău? Ai cele mai multe oferte în construcții și turism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x